Francia bundáskenyér krémes mogyoróvajjal töltve - Belül puha, kívül ropogós

A mogyoróvajas francia bundáskenyér nem fogyókúrabarát, viszont annál finomabb!

Francia bundáskenyér krémes mogyoróvajjal töltve
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A francia bundáskenyér egy remek megoldás azoknak, akik szeretnek édeset enni reggelire. Ha már unod a sima verziót, próbáld ki ezt a mogyoróvajjal megspékelt receptet!

Francia bundáskenyér mogyoróvajjal töltve

Hozzávalók 8 darabhoz

  • 16 szelet toastkenyér
  • 8 evőkanál mogyoróvaj
  • 3 db tojás
  • 1 evőkanál cukor
  • 0.5 dl tej
  • csipetnyi fahéj
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 4 evőkanál növényi olaj
  • vaj a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

Kenj mogyoróvajat nyolc szelet kenyérre, majd készíts belőlük szendvicset a másik nyolc szelettel. A széleket nyomd össze jó erősen. A tojást, a cukrot, a tejet, a fahéjat és a vaníliakivonatot keverd össze egy tálban. A serpenyőben az olajat közepes lángon melegítsd fel. A szendvicseket mártsd bele a tojásos keverékbe, és forgasd meg benne. Ezt követően süsd aranybarnára, körülbelül 3-4 perc alatt, majd fordítsd meg. Miután kisültek, a darabok tetejére olvassz egy-egy kiskanál vajat.
 

Fahéjas biscotti: olasz keksz őszi kivitelben

A fahéjas biscotti egy hagyományos olasz kétszersült, amelybe ráadásként sok mogyoró is kerül: igazi őszi hangulatú ropogtatnivaló.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Kép: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük