Ropogós, foszlós francia bagett, aminek a receptjét párizsi barátnőmtől kaptam
A hosszúkás alakú, friss bagettnél jobb szendvicsalapot nehezen találsz.

Ropogós, foszlós francia bagett, aminek a receptjét párizsi barátnőmtől kaptam
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem fogsz többé bagettért menni a közértbe, ha kipróbálod ezt a receptet. A franciák nagy kedvencét pakold meg felvágottakkal, zöldségekkel. Ha belejössz a bagettsütésbe, bolondítsd meg a tésztát fokhagymával, olívabogyóval, zöldfűszerekkel. Ebből a mennyiségből négy közepes nagyságú bagettet kapsz.

Francia bagett recept

Hozzávalók 4 darabhoz

  • 60 dkg kenyérliszt
  • 5 dl víz
  • 2.5 dkg élesztő
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 db tojás
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Langyosíts két deci vizet, keverd el benne a cukrot, morzsold bele az élesztőt, és futtasd fel öt-tíz perc alatt. Akkor jó, ha habos a teteje, és jelentősen megemelkedik. A lisztet szitáld egy tálba, keverd hozzá a sót, öntsd hozzá a megkelt élesztőt és a maradék vizet. Alaposan dolgozd össze, ha túl ragacsos, tegyél bele még lisztet. Arra figyelj, hogy a tészta lágy, rugalmas maradjon. Ha jó sima, rakd egy kevés olajjal kikent tálba, szórj a tetejére lisztet, takard le, és keleszd körülbelül egy órán át.
 

Amikor a tészta a duplájára nő, oszd négy egyenlő részre, és formázz mindegyikből hosszúkás bagettet. Ha szeretnéd, a tetejét akár be is vagdoshatod. Kend meg egy felvert tojással, hogy igazán ropogós legyen. Tedd olajjal kikent tepsibe, a tészták között hagyj legalább 10 centis távolságot, mert a bagettek sütés közben jól megnőnek. Előmelegített sütőben süsd meg 200 fokon körülbelül 25 perc alatt, vagy amíg a péksütik aranybarnák nem lesznek.

Ezt is szeretjük