Ropogós, foszlós francia bagett, aminek a receptjét párizsi barátnőmtől kaptam
A hosszúkás alakú, friss bagettnél jobb szendvicsalapot nehezen találsz.

Ropogós, foszlós francia bagett, aminek a receptjét párizsi barátnőmtől kaptam
Nyereményjáték

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

Nyerd meg a Világörökségek Magyarországon című könyvet, és merülj el hazánk csodás világában! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

A NASA űrhajósai és világsztárok is alávetették magukat ennek a műtétnek - Magyar találmány (x)

Szív- és érrendszeri betegségeket okozhat, mégis kevesen ismerik ezt a szövődményt - Lehet tenni ellene (x)

Milyen az arcformád? Mutatjuk, melyik ékszer illik hozzá a legjobban

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

Lágy hullámok tésztaszűrővel készítve: így még biztosan nem szárítottál hajat »

Karcsúbb derék, keskenyebb csípő: ilyen szoknyafazonokkal várd a tavaszt! »

Rugalmasabb, feszesebb bőr pillanatok alatt: hidratáló és fiatalító fátyolmaszkok körképe »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nem fogsz többé bagettért menni a közértbe, ha kipróbálod ezt a receptet. A franciák nagy kedvencét pakold meg felvágottakkal, zöldségekkel. Ha belejössz a bagettsütésbe, bolondítsd meg a tésztát fokhagymával, olívabogyóval, zöldfűszerekkel. Ebből a mennyiségből négy közepes nagyságú bagettet kapsz.

Hozzávalók 4 darabhoz:

  • 60 dkg kenyérliszt
  • 5 dl víz
  • 2.5 dkg élesztő
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 db tojás
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Langyosíts két deci vizet, keverd el benne a cukrot, morzsold bele az élesztőt, és futtasd fel öt-tíz perc alatt. Akkor jó, ha habos a teteje, és jelentősen megemelkedik. A lisztet szitáld egy tálba, keverd hozzá a sót, öntsd hozzá a megkelt élesztőt és a maradék vizet. Alaposan dolgozd össze, ha túl ragacsos, tegyél bele még lisztet. Arra figyelj, hogy a tészta lágy, rugalmas maradjon. Ha jó sima, rakd egy kevés olajjal kikent tálba, szórj a tetejére lisztet, takard le, és keleszd körülbelül egy órán át.
 

Amikor a tészta a duplájára nő, oszd négy egyenlő részre, és formázz mindegyikből hosszúkás bagettet. Ha szeretnéd, a tetejét akár be is vagdoshatod. Kend meg egy felvert tojással, hogy igazán ropogós legyen. Tedd olajjal kikent tepsibe, a tészták között hagyj legalább 10 centis távolságot, mert a bagettek sütés közben jól megnőnek. Előmelegített sütőben süsd meg 200 fokon körülbelül 25 perc alatt, vagy amíg a péksütik aranybarnák nem lesznek.

Blog.hu ajánló