Tejjel főzött, sűrű máktöltelék sütikbe: sokféle recepthez használhatod fel
A főzött máktölteléket sokféle sütibe felhasználhatod.
A tejjel főzött máktöltelék számtalan sütibe lesz finom. Ezzel készül a bejlgli, a kalács, a mákos pite vagy a búrkifli is. Az alapreceptet feldobhatod reszelt narancshéjjal, kandírozott gyümölcsökkel. Vásárolhatsz hozzá előre megdarált mákot is, de finomabb, ha frissen darálod le a szemeket.
Főzött máktöltelék sütikbe
Hozzávalók 1 adaghoz
- 25 dkg darált mák
- 15 dkg porcukor
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
A mákot daráld le. Keverd össze a porcukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal.
A tejet forrald fel. Amikor már forr, vedd alatta a lángot kicsire, hogy ki ne fusson, és fokozatosan adagold bele a mákos keveréket. Kevergesd, amíg besűrűsödik. Ízlés szerint adhatsz még hozzá fahéjat, szegfűszeget, reszelt narancshéjat vagy mazsolát, aszalt- és kandírozott gyümölcsöket. Várd meg, amíg kihűl, és utána kend meg vele a süti tésztáját.
Tartalmas tésztabatyu krumplival töltve: zsírtól omlós a tészta
Krémes tört krumpli és karamellizált hagyma kerül az omlós, gyúrt tésztába, ezt az ételt csak szeretni lehet, ráadásul nagyon laktató is.
ElolvasomKép: StephanieFrey / Getty Images
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció