A legfinomabb főzött csokoládékrém receptje - Tortába, sütire, magában
A tökéletes csokoládékrém titka a jó minőségű alapanyag. Így igazán selymes lesz.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Már nagyanyáink is szívesen használták ennek az ínycsiklandó csokoládékrémnek a receptjét. A siker titka pár egyszerű, ám minőségi hozzávaló. A krém azért is népszerű, mert rengeteg módon variálható. Ha önmagában fogyasztod, bármilyen gyümölcs megy hozzá. Tortákba, sütikbe is pompás töltelék.

Főzött csokoládékrém

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 1 l tej
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 4 db tojás
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A felkockázott étcsokit vízgőz fölött olvaszd fel egy kis lábosban. A tojást verd fel, szitáld hozzá a kakaóport, a lisztet, és rakd hozzá a kétféle cukrot. A tejet tedd fel melegedni egy lábosban, és öntsd hozzá a tojásos elegyet. Miközben melegíted, kevergesd folyamatosan. Ha elkezd forrni, rakd hozzá a felolvasztott étcsokit, és főzd sűrűre.

 

Ha a krém kicsit hűl, keverd hozzá a vajat. Kóstold meg, ha nem elég édes, adj még hozzá cukrot. Ezután hagyd kihűlni, és lehetőség szerint tedd még fél órára hűtőbe, hogy kellően megdermedjen. A gyümölcs mellett díszítheted tejszínhabbal vagy tortadarával.

Ezt is szeretjük