A legfinomabb főzött csokoládékrém receptje - Tortába, sütire, magában

A tökéletes csokoládékrém titka a jó minőségű alapanyag. Így igazán selymes lesz.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Már nagyanyáink is szívesen használták ennek az ínycsiklandó csokoládékrémnek a receptjét. A siker titka pár egyszerű, ám minőségi hozzávaló. A krém azért is népszerű, mert rengeteg módon variálható. Ha önmagában fogyasztod, bármilyen gyümölcs megy hozzá. Tortákba, sütikbe is pompás töltelék.

Főzött csokoládékrém

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 1 l tej
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 4 db tojás
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A felkockázott étcsokit vízgőz fölött olvaszd fel egy kis lábosban. A tojást verd fel, szitáld hozzá a kakaóport, a lisztet, és rakd hozzá a kétféle cukrot. A tejet tedd fel melegedni egy lábosban, és öntsd hozzá a tojásos elegyet. Miközben melegíted, kevergesd folyamatosan. Ha elkezd forrni, rakd hozzá a felolvasztott étcsokit, és főzd sűrűre.

 

Ha a krém kicsit hűl, keverd hozzá a vajat. Kóstold meg, ha nem elég édes, adj még hozzá cukrot. Ezután hagyd kihűlni, és lehetőség szerint tedd még fél órára hűtőbe, hogy kellően megdermedjen. A gyümölcs mellett díszítheted tejszínhabbal vagy tortadarával.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük