A legfinomabb főzelékek

Receptek és képek

A nyár a friss zöldségek szezonja, ilyenkor terem a legtöbb ropogós, zsenge finomság. Készíts belőlük főzeléket!

Dia


                        	Karalábéfőzelék
                        	A karalábészezon igazán hosszú, májustól egészen szeptemberig mindig találhatsz frisset belőle, és nemcsak levesnek jó, hanem főzeléknek is, csak annyi a dolgod, hogy a fás részeket leválaszd róla.

Karalábéfőzelék

A karalábészezon igazán hosszú, májustól egészen szeptemberig mindig találhatsz frisset belőle, és nemcsak levesnek jó, hanem főzeléknek is, csak annyi a dolgod, hogy a fás részeket leválaszd róla.

Dia


                        	Spenót
                        	Gyerekeket nemcsak nyomokban tartalmazó helységeket pillanatok alatt kiüríthetsz, ha csak elkiabálod magad, hogy: spenót! De a kicsik nem értenek hozzá, a spenót igenis remek táplálék, és nagyon finom is emellett.

Spenót

Gyerekeket nemcsak nyomokban tartalmazó helységeket pillanatok alatt kiüríthetsz, ha csak elkiabálod magad, hogy: spenót! De a kicsik nem értenek hozzá, a spenót igenis remek táplálék, és nagyon finom is emellett.

Dia


                        	Zöldborsófőzelék
                        	A friss, zsenge zöldborsóból készült főzelékre képtelenség nemet mondani, jellegzetes ízét mindenki szereti, akár feltét nélkül is bekanalazhatsz egy tányérnyit.

Zöldborsófőzelék

A friss, zsenge zöldborsóból készült főzelékre képtelenség nemet mondani, jellegzetes ízét mindenki szereti, akár feltét nélkül is bekanalazhatsz egy tányérnyit.

Dia


                        	Zöldbabfőzelék
                        	A zöldbabot a világ nagyobb részén ismerik, égig érő változata ugyan még csak a mesékben létezik, de bármikor megérkezhet a valódi is belőle, addig pedig főzz közreműködésével minél többször főzeléket!

Zöldbabfőzelék

A zöldbabot a világ nagyobb részén ismerik, égig érő változata ugyan még csak a mesékben létezik, de bármikor megérkezhet a valódi is belőle, addig pedig főzz közreműködésével minél többször főzeléket!

Dia


                        	Krumplifőzelék
                        	A krumpli a többi zöldséggel ellentétben mérsékelten egészséges, de legalább egész évben használhatod, készíthetsz belőle sütőben sült, olajban sült vagy főtt változatot, de, ami a legjobb, főzeléket is!

Krumplifőzelék

A krumpli a többi zöldséggel ellentétben mérsékelten egészséges, de legalább egész évben használhatod, készíthetsz belőle sütőben sült, olajban sült vagy főtt változatot, de, ami a legjobb, főzeléket is!

Dia


                        	Spárgafőzelék
                        	Ugyan a zöldspárga szezonja lassan véget ér, ne csüggedj, a fehér verzió még hosszú hónapokig velünk marad, és az is teljesen jól működik főzelékként, de azért nagy duzzogva még találhatsz pár csomag zöldet is, ha az az igazi kedvenced.

Spárgafőzelék

Ugyan a zöldspárga szezonja lassan véget ér, ne csüggedj, a fehér verzió még hosszú hónapokig velünk marad, és az is teljesen jól működik főzelékként, de azért nagy duzzogva még találhatsz pár csomag zöldet is, ha az az igazi kedvenced.

Dia


                        	Lencsefőzelék
                        	A lencse igazi fehérjebomba, ha étrendedből kicsit hanyagolnád a húst, rá számíthatsz, ráadásul ezen tulajdonságának köszönhetően meglepően kevéssel is jóllakhatsz, legyen szó főzelékről vagy fasírtról.

Lencsefőzelék

A lencse igazi fehérjebomba, ha étrendedből kicsit hanyagolnád a húst, rá számíthatsz, ráadásul ezen tulajdonságának köszönhetően meglepően kevéssel is jóllakhatsz, legyen szó főzelékről vagy fasírtról.

Dia


                        	Tökfőzelék
                        	Frissen reszelt tök és illatos, üde kapor, nem meglepő módon ez a két legfontosabb összetevője a kapros tökfőzelének, amit kezdetben mindenki utál, hogy aztán felnőtt fejjel ráeszméljen, milyen zseniális fogás is valójában.

Tökfőzelék

Frissen reszelt tök és illatos, üde kapor, nem meglepő módon ez a két legfontosabb összetevője a kapros tökfőzelének, amit kezdetben mindenki utál, hogy aztán felnőtt fejjel ráeszméljen, milyen zseniális fogás is valójában.

Fotó: ludanyo.blogspot.hu
Ezt is szeretjük
Fotó: