Miből készül a bécsi szelet? 8 kérdés konyhai praktikákról, amelyekre csak a profik tudják a választ

Ebből a kvízből most te is megtudhatod, mennyire vagy képben a konyhai praktikákkal.

Főzési praktikák kvíze

Ha már valamennyire kiismered magad a konyhában, valószínűleg készítettél már rántott húst, pörköltet, különböző sütiket. De azt tudod-e biztosan, hogy melyik ételnév pontosan mit takar, vagy hogy egyik-másik ismerős terméket miből állítanak elő?

Mindenki látott már életében bécsi szeletet, de azt talán kevesen tudják, hogy csak egyféle állatból készült fogást nevezünk hivatalosan annak. Ha receptet keresel a neten, már mindenféle módszerrel készült sütire ráfogják, hogy piskóta, pedig eredetileg csak egy bizonyos konyhatechnikai eljárással összeállított tészta viselte ezt a nevet.

Konyhai technikák kvíze

Ebből a kvízből most te is megtudhatsz néhány érdekességet a különböző konyhai praktikákról. Talán kedved is lesz a hatására valami újat kipróbálni, vagy elkészíteni egy régóta hanyagolt, pedig olyan kedves receptet.

Kép: zeljkosantrac / Getty Images

Miből készül a bécsi szelet? 8 kérdés konyhai praktikákról, amelyekre csak a profik tudják a választ
Indulhat a kvíz 8 kérdéses játék
1. kérdés
Miből áll a fondant, amivel a tortákat szolták bevonni?
Marcipánból.
Karamellizált cukorból.
Cukorból és vízből.
Vajjal összeolvasztott étcsokiból.
2. kérdés
Mit kell mindenképp adni az élesztőhöz, hogy felfusson?
Sütőport.
Cukrot.
Vajat.
Lisztet.
3. kérdés
Miből készül a bécsi szelet?
Sertésből.
Marhából.
Csirkéből.
Borjúból.
4. kérdés
Hagyományosan milyen eljárással készült sütit nevezünk piskótának?
Ami nem tartalmaz lisztet.
Amihez egy tálban kell összekeverni az összes hozzávalót.
Amihez a tojásfehérjét külön habbá verik.
Amit keleszteni kell.
5. kérdés
Mi a majonéz két fő alapanyaga?
Tejföl és citromlé.
Tojásfehérje és só.
Tojássárgája és növényi olaj.
Tejszín és liszt.
6. kérdés
Mire használják a szódabikarbónát?
Édesítésre.
Savanyításra.
Tartósításra.
A süti térfogatának növelésére.
7. kérdés
Az alábbiak közül melyik hozzávaló NEM szükséges a pörköltalaphoz?
Bazsalikom.
Zsír.
Pirospaprika.
Hagyma.
8. kérdés
Mit érdemes tenni a száraz hüvelyesekkel, hogy hamarabb megfőjenek?
Semmit, minél tovább főnek, annál jobbak.
Néhány órára beáztatni.
Meghámozni őket.
Előfőzni.

Miben fő a hagyományos gulyás? 8 izgalmas kérdés a magyar konyháról nem csak profiknak

Teszteld, mennyit tudsz a hagyományos magyar ételekről! Némelyik kérdésre nem is olyan egyszerű a válasz.

Elolvasom
Ezt is szeretjük