Ennyi ideig főzd a kukoricát, hogy tökéletes legyen

Ha megismersz néhány praktikát, te is készíthetsz olyan főtt kukoricát, mint amilyet a strandon árulnak.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A nyár nélkülözhetetlen csemegéje a főtt kukorica. Ne csak nyaraláskor edd, készítsd el otthon is! Most már hozzájuthatsz a piacon és a boltokban, ám nem mindegy, hogy milyet veszel. Van néhány trükk, amit, ha bevetsz, minden eddiginél jobb lesz a végeredmény.

fott-kukorica-recept

Főtt kukorica

Hozzávalók 6 darabhoz

  • 6 darab kukorica
  • víz
Recept idők

Elkészítés:

Az első és talán legfontosabb teendő a kukorica szakszerű kiválasztása. Minél zsengébb ugyanis a termés, annál édesebb és finomabb. Ráadásul sok helyen árulnak takarmánykukoricát, aminek az íze kevésbé jó. A csemegekukorica csöve sárga vagy fehér, a takarmányé sötétebb, pirosas. Figyelj arra is, hogy se a kukorica héja, se a csöve ne legyen száraz.
Húzd szét egy kicsit a héját, és vizsgáld meg a szemeket is. Ügyelj arra, hogy lehetőleg sűrűn, szorosan helyezkedjenek el egymás mellett. Ha nagyon hiányos a cső, ne vedd meg. Vásárlás után a lehető leghamarabb főzd meg a kukoricát.
 

Válassz egy akkora fazekat, hogy a csövek kényelmesen elférjenek benne egymás mellett. A kukorica héját szedd le, és a zsenge levelekkel béleld ki a főzőedény alját. Önts a lábosba annyi vizet, hogy az ellepje a kukoricákat. Aranyszabály, hogy a vízbe ne tegyél sót. A fazekat takard le fedővel. Ha a víz felforr, vedd lejjebb a lángot, és főzd 10-12 percig a kukoricát. Ekkor érdemes egy szemet leellenőrizni villa segítségével. Ha megfőtt, a kukoricát hagyd a főzőlében kihűlni. Közvetlenül evés előtt sózd meg.
 

fott-kukorica

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük