A legfinomabb házi forralt bor receptje: a fahéj mellett más fűszerek is kerüljenek bele
Ha tél, akkor forralt bor! Házilag elkészítve is nagyon finom lesz.

Az adventi vásárok elmaradhatatlan tartozéka a jó, fűszeres forralt bor, amelyet kevés munkával házilag is elkészíthetsz. Az elmaradhatatlan fahéj mellé kerüljön még szegfűszeg és csillagánizs is. Még finomabb lesz, ha gyümölcsöket – narancsot és almát – is főzöl vele. A cukrot ízlés szerint adagold.
Forralt bor házilag
Hozzávalók 4 adaghoz
- 7.5 dl száraz vörösbor
- 5 szegfűszeg
- 2-4 evőkanál cukor
- 2 dl víz
- 2 csillagánizs
- 2 egész fahéj
- 1 narancs
- 1 alma
- 1-2 szem aszalt szilva
Elkészítés:
A bort tedd egy kis lábosba. Öntsd fel vízzel, tedd bele a fűszereket, a megpucolt, gerezdekre szedett narancsot és a nagyobb darabokra vágott almát. Ha szereted az aszalt szilvát, abból is tehetsz bele néhány szemet. Kezdd el fedő alatt melegíteni. Nem kell, hogy forrjon, inkább csak gyöngyözzön. 15-20 percig melegítsd, és azonnal fogyaszd el. Tálaláskor a fűszereket halászd ki belőle, de a gyümölcsöt hagyd benne, mert nagyon finom, ahogy magába szívja a fűszeres levet.
Krémes, mexikói forró csoki: pikáns fűszer is kerül bele
Egy finom forró csokoládé ebben a hideg időben a testet és a lelket egyszerre képes kényeztetni. Ezúttal egy krémes, ízekben gazdag mexikói változatot mutatunk!
Elolvasom
Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Kép: Yulia Naumenko / Getty Images