Fordítva sült, gyümölcsös kevert süti: ebből soha nem elég egy szelet
Tedd különlegessé az egyszerű kevert tésztát, süsd fordítva, azaz a tepsiben a gyümölcs kerüljön alulra!

forditott-kevert-suti
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A franciák imádják a különféle fordított sütiket. Ha megkóstolod, te is a rajongójuk leszel, hisz valami csúcs, ahogy a tészta alatt puhára párolódik, és megkaramellizálódik a gyümölcs. Rengeteg változata van, leveles vagy pitetésztával is gyakran készítik, ám a legegyszerűbb a kevert tésztás fordított süti. Próbáld ki szilvával, barackkal, almával is!

Fordított gyümölcsös süti

Hozzávalók 16 szelethez:

A tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 1 dl olaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A gyümölcsös réteghez

  • 40 dkg gyümölcs
  • 6 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál vaj
Recept idők

Elkészítés:

Az egész tojásokat üsd egy tálba, és keverd össze a cukorral, az olajjal, a vaníliás cukorral, végül forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet. Dolgozd simára a masszát. A gyümölcsöket mosd meg, ha nagyobbak, vágd kisebb darabokra, gerezdekre. 
 

Egy közepes tepsit vagy tortaformát kenj ki vajjal jó alaposan úgy, hogy az oldalára is kerüljön. Szórd bele a cukrot, majd rendezd el benne a gyümölcsöket. Öntsd rá a masszát, és előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 40-45 perc alatt. Ha a tűpróba során nem lesz ragacsos a tésztába szúrt fogvájó vagy tű, vedd ki a sütőből. Borítsd ki egy nagyobb tálra vagy tálcára úgy, hogy a gyümölcsös réteg kerüljön felülre. Várd meg, míg kihűl, majd szeleteld fel. 
A lédús szilva édes, ropogós morzsaréteg alatt is kitűnő. 

Ezt is szeretjük