Fordítva sült, gyümölcsös kevert süti: ebből soha nem elég egy szelet
Tedd különlegessé az egyszerű kevert tésztát, süsd fordítva, azaz a tepsiben a gyümölcs kerüljön alulra!

- A természet ihletet ad (x)
- Huawei szupereszköz: az iroda parancsnoki hídja (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- 5 tipp, hogy a megfelelő laptopot válaszd az utazáshoz (x)
- Idén visszatér az egyik legnépszerűbb hazai gyereknapi program (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Hevesi Tamás és Hevesi Kriszta balatoni nyaralója: a kétemeletes ház kívül-belül mesebeli
A franciák imádják a különféle fordított sütiket. Ha megkóstolod, te is a rajongójuk leszel, hisz valami csúcs, ahogy a tészta alatt puhára párolódik, és megkaramellizálódik a gyümölcs. Rengeteg változata van, leveles vagy pitetésztával is gyakran készítik, ám a legegyszerűbb a kevert tésztás fordított süti. Próbáld ki szilvával, barackkal, almával is!
Fordított gyümölcsös süti
Hozzávalók 16 szelethez
A tésztához
- 25 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 3 db tojás
- 1 dl olaj
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
A gyümölcsös réteghez
- 40 dkg gyümölcs
- 6 evőkanál cukor
- 2 evőkanál vaj
Elkészítés:
Az egész tojásokat üsd egy tálba, és keverd össze a cukorral, az olajjal, a vaníliás cukorral, végül forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet. Dolgozd simára a masszát. A gyümölcsöket mosd meg, ha nagyobbak, vágd kisebb darabokra, gerezdekre.
Egy közepes tepsit vagy tortaformát kenj ki vajjal jó alaposan úgy, hogy az oldalára is kerüljön. Szórd bele a cukrot, majd rendezd el benne a gyümölcsöket. Öntsd rá a masszát, és előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 40-45 perc alatt. Ha a tűpróba során nem lesz ragacsos a tésztába szúrt fogvájó vagy tű, vedd ki a sütőből. Borítsd ki egy nagyobb tálra vagy tálcára úgy, hogy a gyümölcsös réteg kerüljön felülre. Várd meg, míg kihűl, majd szeleteld fel.
A lédús szilva édes, ropogós morzsaréteg alatt is kitűnő.
Még több recept