Fokhagymával sült, omlós csirkeszárnyak: a bőre ropogós, és nem szárad ki
A fokhagymával sült csirkeszárny talán legfinomabb része a ropogósra pirult bőr. Gyors ebéd vagy vacsora is lehet az ízletes fogás.
A csirkeszárny az az étel, amit nyugodtan a kezedbe vehetsz, és úgy szopogathatod le a húst a csontról. Érdemes belőle sokat készíteni, mert egyrészt viszonylag kevés a hús egy-egy darabon, másrészt olyan finom, hogy nagyon nehéz abbahagyni.
Fokhagymával sült csirkeszárnyak
Hozzávalók
- 1 kg csirkeszárny
- 5 evőkanál olívaolaj
- 1 fej fokhagyma
- 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
- 2 evőkanál petrezselyem
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat dörzsöld be sóval. Az olívaolajat keverd össze a borssal és a fokhagyma-granulátummal, majd kend be vele a húsokat. Alufóliával letakarva hideg helyen pihentesd legalább egy órát.
A sütőt melegítsd elő 180 fokra, a húst és a fokhagymát pakold zsiradékkal kikent tűzálló tálba, és lefedve süsd körülbelül 45 percig. A végén vedd le róla a fóliát, és pirítsd ropogósra a bőrét. Tálaláskor díszítsd egészben hagyott petrezselyemlevelekkel. A csirkeszárnyhoz különösen jól illenek a különféle mártogatósok, legyen az egyszerű ketchup vagy házi salsa szósz.
Olvastad már?
Vásárolj Femina Klub bérletet!
Vásárolj bérletet, és vegyél részt a 2025-ös év különleges előadásain, ahol izgalmas témákról hallhatsz elismert szakértőktől és közéleti személyiségektől.
- Kajdi Csaba, aki humorral és őszinteséggel osztja meg tapasztalatait nőkről és élettapasztalatairól "Anyámtól a modellekig" témában. 2025.02.19.
- Steigervald Krisztián, aki a generációk közötti kommunikáció kihívásait tárgyalja "Boomerek és Zoomerek" című előadásában. 2025.04.09.
- Kepes András, aki megmutatja milyen eszközökkel érhetjük el, hogy egyszerre legyünk boldogok, sikeresek és tudatosak. 2025.06.05.
További részletek: feminaklub.hu/
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció