Fokhagymával sült, omlós csirkeszárnyak: a bőre ropogós, és nem szárad ki

A fokhagymával sült csirkeszárny talán legfinomabb része a ropogósra pirult bőr. Gyors ebéd vagy vacsora is lehet az ízletes fogás.

Fokhagymával sült csirkeszárnyak

A csirkeszárny az az étel, amit nyugodtan a kezedbe vehetsz, és úgy szopogathatod le a húst a csontról. Érdemes belőle sokat készíteni, mert egyrészt viszonylag kevés a hús egy-egy darabon, másrészt olyan finom, hogy nagyon nehéz abbahagyni.

Fokhagymával sült csirkeszárnyak

Hozzávalók

  • 1 kg csirkeszárny
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
  • 2 evőkanál petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat dörzsöld be sóval. Az olívaolajat keverd össze a borssal és a fokhagyma-granulátummal, majd kend be vele a húsokat. Alufóliával letakarva hideg helyen pihentesd legalább egy órát.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra, a húst és a fokhagymát pakold zsiradékkal kikent tűzálló tálba, és lefedve süsd körülbelül 45 percig. A végén vedd le róla a fóliát, és pirítsd ropogósra a bőrét. Tálaláskor díszítsd egészben hagyott petrezselyemlevelekkel. A csirkeszárnyhoz különösen jól illenek a különféle mártogatósok, legyen az egyszerű ketchup vagy házi salsa szósz.

Olvastad már?

Vásárolj Femina Klub bérletet!

Vásárolj bérletet, és vegyél részt a 2025-ös év különleges előadásain, ahol izgalmas témákról hallhatsz elismert szakértőktől és közéleti személyiségektől. 

  • Kajdi Csaba, aki humorral és őszinteséggel osztja meg tapasztalatait nőkről és élettapasztalatairól "Anyámtól a modellekig" témában.  2025.02.19.
  • Steigervald Krisztián, aki a generációk közötti kommunikáció kihívásait tárgyalja "Boomerek és Zoomerek" című előadásában. 2025.04.09.
  • Kepes András, aki megmutatja milyen eszközökkel érhetjük el, hogy egyszerre legyünk boldogok, sikeresek és tudatosak. 2025.06.05.

További részletek: feminaklub.hu/

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük