Fokhagymával sült, omlós csirkeszárnyak: a bőre ropogós, és nem szárad ki

A fokhagymával sült csirkeszárny talán legfinomabb része a ropogósra pirult bőr. Gyors ebéd vagy vacsora is lehet az ízletes fogás.

Fokhagymával sült csirkeszárnyak
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A csirkeszárny az az étel, amit nyugodtan a kezedbe vehetsz, és úgy szopogathatod le a húst a csontról. Érdemes belőle sokat készíteni, mert egyrészt viszonylag kevés a hús egy-egy darabon, másrészt olyan finom, hogy nagyon nehéz abbahagyni.

Fokhagymával sült csirkeszárnyak

Hozzávalók

  • 1 kg csirkeszárny
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
  • 2 evőkanál petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat dörzsöld be sóval. Az olívaolajat keverd össze a borssal és a fokhagyma-granulátummal, majd kend be vele a húsokat. Alufóliával letakarva hideg helyen pihentesd legalább egy órát.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra, a húst és a fokhagymát pakold zsiradékkal kikent tűzálló tálba, és lefedve süsd körülbelül 45 percig. A végén vedd le róla a fóliát, és pirítsd ropogósra a bőrét. Tálaláskor díszítsd egészben hagyott petrezselyemlevelekkel. A csirkeszárnyhoz különösen jól illenek a különféle mártogatósok, legyen az egyszerű ketchup vagy házi salsa szósz.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük