Fokhagymás-chilis rántott csirkecomb
Pikáns főfogás hétvégére
Próbáld ki a rántott húst új ruhában. A fokhagymás-chilis csirkecombot a fűszerezés teszi átlagon felülivé.

Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Szokatlan téli kiegészítő, de hasznos: tényleg létezik az orrtyű! »

Lehúzzák a piros foltokat, mélyen hidratálják a bőrt: szérumokat teszteltünk »

A garbó ultranőiesen: egyetlen ruhadarab, ami nem hiányozhat a szekrényedből idén »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha a könyöködön jön ki a hagyományos rántott hús, süsd így! A fokhagymás-chilis csirkecomb ropogós bundában nagy kedvenc lesz. Köretnek rizst és krumplit is készíthetsz mellé. Kautz József receptje bármilyen alkalomra kiváló.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 csirkecomb
  • 30 dkg rozsos zsemlemorzsa
  • 20 dkg rozsliszt
  • 4 tojás
  • 3 dl tej
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 chili paprika
  • étolaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat mosd meg, a bőrt húzd le róluk, a forgóknál szeld ketté őket. A húst két-három helyen csontig vágd be, majd sózd meg. A fokhagymát és a chilit aprítsd fel, és keverd el a tejjel. A combokat tedd egy mélyebb tálba, öntsd rájuk a fűszeres tejet. Rakd őket egy-két órára a hűtőbe, de még jobb, ha egy egész napig a pácban maradnak! 

Sütés előtt vedd ki a combokat a tálból, csepegtesd le, és papírtörlővel törölgesd át őket. Ezt követően panírozd be a húst a szokásos módon. Forgasd először a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába. Bő olajban, közepes lángon süsd ki a combokat. Papírtörlőn csepegtesd le, és még melegen kínáld.

Ezt is szeretjük