Fokhagymás-chilis rántott csirkecomb

Pikáns főfogás hétvégére

Próbáld ki a rántott húst új ruhában. A fokhagymás-chilis csirkecombot a fűszerezés teszi átlagon felülivé.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha a könyöködön jön ki a hagyományos rántott hús, süsd így! A fokhagymás-chilis csirkecomb ropogós bundában nagy kedvenc lesz. Köretnek rizst és krumplit is készíthetsz mellé. Kautz József receptje bármilyen alkalomra kiváló.

Fokhagymás-chilis csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 csirkecomb
  • 30 dkg rozsos zsemlemorzsa
  • 20 dkg rozsliszt
  • 4 tojás
  • 3 dl tej
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 chili paprika
  • étolaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat mosd meg, a bőrt húzd le róluk, a forgóknál szeld ketté őket. A húst két-három helyen csontig vágd be, majd sózd meg. A fokhagymát és a chilit aprítsd fel, és keverd el a tejjel. A combokat tedd egy mélyebb tálba, öntsd rájuk a fűszeres tejet. Rakd őket egy-két órára a hűtőbe, de még jobb, ha egy egész napig a pácban maradnak! 

Sütés előtt vedd ki a combokat a tálból, csepegtesd le, és papírtörlővel törölgesd át őket. Ezt követően panírozd be a húst a szokásos módon. Forgasd először a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába. Bő olajban, közepes lángon süsd ki a combokat. Papírtörlőn csepegtesd le, és még melegen kínáld.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük