Fokhagymás, zöldfűszeres szűzérme: így lesz igazán puha és szaftos
A szűzérme a sertés legízletesebb része, szaftos és omlós, zöldfűszerekkel nagyon csábító, ráadásul gyorsan és egyszerűen megsütheted.

Ennek a fejedelmi éteknek pont az egyszerűségében rejlik a varázsa. Az ízletes húst kifejezetten sokféleképp elkészítheted. Egy biztos: ha fokhagymás-mustáros pácban pihenteted, zöldfűszerekkel bolondítod meg, garantált lesz a siker. Köretnek jöhet mellé krumpli bármilyen formában, vagy ropogós, friss saláta. Ha rózsaborssal készíted, még ízletesebb lesz.
Fokhagymás, zöldfűszeres szűzérme
Hozzávalók
- 50 dkg sertésszűz
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 gerezd mustár
- 1 teáskanál rozmaring
- 1 teáskanál zsálya
- só
- rózsabors
Elkészítés:
Tisztítsd meg a húst: nyúlj a hártya alá egy éles késsel, majd fejtsd le, így lesz igazán puha és omlós, és nem húzódik össze a hártya sem, miközben sül. Vágd ujjnyi vastag szeletekre, majd nyomkodd be a hüvelykujjaddal egy kicsit a közepüket.
Ezután ízlés szerint sózd, borsozd meg a húsok mindkét oldalát. Az olívaolajat keverd össze a mustárral, a zsályával és a rozmaringgal, és kend be a keverékkel a hússzeleteket. Mindkét oldalukat süsd kevés olajon két-három percig, majd fedő alatt pihentesd még körülbelül hét-tíz percen át.
A sertésszűzből ragut is készíthetsz: gyors és fenséges vacsora lesz.