Fokhagymás-zöldfűszeres csirke, ami biztosan nem szárad ki
Az intenzív ízvilágú, fokhagymás, zöldfűszeres csirke finom omlós és jó szaftos lesz.
Ha gyorsan szeretnél igazán finomat főzni, akkor a fokhagymás-zöldfűszeres csirke receptje jól jöhet. A kakukkfű és a fokhagyma kellemes ízt ad a semleges húsnak. A szafttal jól beszívja az isteni illatokat és aromákat. Combból, szárnyból, sőt, mellből is elkészítheted.
Fokhagymás-zöldfűszeres csirke
Hozzávalók
- 1 kg csirke
- 1 fej fokhagyma
- 3 ág kakukkfű
- 3 evőkanál zsír
- 2 dl fehérbor
- 1 ág bazsalikom
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkét tisztítsd meg, öblítsd le, ha kell, szeleteld fel. Szórd meg sóval, borssal, zöldfűszerekkel, és pihentesd a hűtőben legalább egy-két órán át, de akár egy egész éjszakán át is pácolhatod. A zsírt hevítsd fel egy serpenyőben, és pirítsd meg benne a csirke minden oldalát. Rakd át tepsibe vagy tűzálló tálba, és öntsd fel a borral, tedd hozzá a fokhagymagerezdeket. Fedd le fóliával, és párold puhára a húst 170 fokon körülbelül 30 perc alatt. Közben többször ellenőrizd, ha szükséges, önts hozzá még vizet.
Ha szereted a szaftos húsokat, az olaszok zamatos csirkepörköltjéért is rajongani fogsz.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció