Fokhagymás, töltött sertésszűz: szinte szétomlik a szádban, olyan puha
A sertéshús legfinomabb része a szűzpecsenye, ami töltve, fűszerezve fenséges ebéd lehet. Még a köret is elfér mellette.

toltott-sertesszuz-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár a szűzpecsenye az egyik legdrágább hús, nem kell belőle túl sok, hogy az egész család jóllakjon. Ráadásul a töltelékkel gazdagabbá és laktatóbbá is teheted. A gomba, a bacon és a sajt együtt tökéletesek, a fokhagymás-mustáros páctól pedig még finomabb lesz a szűzpecsenye. Mivel viszonylag száraz a hús, érdemes locsolgatni. Ha szereted a kelbimbót, rakj mellé köretnek!

Fokhagymás, töltött sertésszűz

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertésszűz
  • 30 dkg kelbimbó
  • 25 dkg bacon
  • 20 dkg gomba
  • 5 dkg sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 db vöröshagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A sertésszüzet tisztítsd meg a rajta lévő hártyáktól. Egy éles késsel szúrd fel középen, az ujjaddal kicsit tágítsd ki, hogy a töltelék beleférjen, majd sózd be. Az olívaolajat keverd össze a mustárral, a zúzott fokhagymával, a borssal, és kend be vele a húst, majd tedd a hűtőbe.
A gombát és a vöröshagymát tisztítsd meg, aprítsd fel, és kevés olajon párold meg. A bacont kockázd fel, a sajtot reszeld le, majd keverd össze a gombával és a hagymával. Töltsd meg vele a húst.

Tedd a sertésszüzet zsiradékkal kikent tepsibe, rakd mellé a kelbimbót, önts alá vizet, takard le fóliával, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 50 percig. Közben locsolgasd a húst a pecsenyelével. Amikor a szűzpecsenye puha és piros, vedd ki a sütőből. Ha szükséges, a végén fedő nélkül pirítsd.
A mézes-mustáros pácban sült szűzpecsenye is fejedelmi fogás. Süsd meg a hússal együtt a krumplit is!

Ezt is szeretjük