Fokhagymás, tejszínes zellerkrémleves - Egy igazán méregtelenítő fogás
A selymes, sűrű zellerkrémleves jól átmelegít, és még a diétádat is segíti.
A zeller az egyik legegészségesebb zöldség, tele van vitaminnal, rosttal és méregtelenítő, vízhatjtó hatása is közismert. Gyorsan ízletes krémlevest főzhetsz belőle, ami ráadásul jól át is melegít. Egyél belőle minél többet egész télen! A könnyű, fűszeres zellerkrémlevest a tejszín teszi igazán selymessé.

Fokhagymás, tejszínes zellerkrémleves
Hozzávalók 4 személyre
- 1 db zeller
- 2 dl tejszín
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 db fehérrépa
- 1 db sárgarépa
- 1 db húsleveskocka
- só
- bors
Elkészítés:
Tisztítsd meg a zellert, a répákat és a vöröshagymát, majd vágd kis darabokra. Forrósíts kevés olajat, és kevergetve pirítsd meg rajta a zöldségeket. Öntsd fel egy-másfél liter vízzel, majd ízesítsd sóval, borssal, aprított petrezselyemmel, morzsold bele a leveskockát. Főzd lefedve körülbelül 15 percig.
Amikor a zöldségek megpuhulnak, húzd le a tűzről, és hagyd hűlni egy-két percig. Pürésítsd botmixerrel, és kevergetve öntsd hozzá a tejszínt. Forrald össze egy-két perc alatt, majd még forrón, sajttal megszórva kínáld.
