Fokhagymás, tejszínes zellerkrémleves - Egy igazán méregtelenítő fogás
A selymes, sűrű zellerkrémleves jól átmelegít, és még a diétádat is segíti.

Fokhagymás, tejszínes zellerkrémleves - Egy igazán méregtelenítő fogás
Ez is érdekelhet

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Plüsshódok a beteg gyerekekért (x)

Hogyan gondozd a kutyádat? Egészség most és mindenkor (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

beauty and style

A Gucci menő időutazása minden elmaradt buliért kárpótol: végre egy vicces reklám »

Nem kell sok ahhoz, hogy télen is ragyogjon a bőr: finom illatú testápoló csomagot teszteltünk »

Mindig elegáns lesz a sál, ha így kötöd meg: egyszerű technikák, amiktől garantáltan nőies lesz a megjelenés »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A zeller az egyik legegészségesebb zöldség, tele van vitaminnal, rosttal és méregtelenítő, vízhatjtó hatása is közismert. Gyorsan ízletes krémlevest főzhetsz belőle, ami ráadásul jól át is melegít. Egyél belőle minél többet egész télen! A könnyű, fűszeres zellerkrémlevest a tejszín teszi igazán selymessé.

Fokhagymás, tejszínes zellerkrémleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 db zeller
  • 2 dl tejszín
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db húsleveskocka
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Tisztítsd meg a zellert, a répákat és a vöröshagymát, majd vágd kis darabokra. Forrósíts kevés olajat, és kevergetve pirítsd meg rajta a zöldségeket. Öntsd fel egy-másfél liter vízzel, majd ízesítsd sóval, borssal, aprított petrezselyemmel, morzsold bele a leveskockát. Főzd lefedve körülbelül 15 percig. 
 

Amikor a zöldségek megpuhulnak, húzd le a tűzről, és hagyd hűlni egy-két percig. Pürésítsd botmixerrel, és kevergetve öntsd hozzá a tejszínt. Forrald össze egy-két perc alatt, majd még forrón, sajttal megszórva kínáld. 

Ezt is szeretjük