Fokhagymás, tejszínes zellerkrémleves - Egy igazán méregtelenítő fogás
A selymes, sűrű zellerkrémleves jól átmelegít, és még a diétádat is segíti.

Fokhagymás, tejszínes zellerkrémleves - Egy igazán méregtelenítő fogás
Ez is érdekelhet

5 tipp, hogy hogyan lendítsd fel a szépségszalonod forgalmát! (x)

„A természetben értjük meg, kik vagyunk” – Grecsó Krisztián író az Erdei Vándortáborokról (x)

Sári bíró - az idők változnak, de az emberek valójában nem (x)

Trendi új illat a világhírű Acqua Coloniától - Íme az egzotikus 4711 kölni (x)

Bettina fejlődése végre beindult (x)

beauty and style

Újra divatos a dauer, de már nem olyan, mint régen: a bio tartós hullám kíméletesebb opció lehet »

Újabb hollywoodi színésznő tündökölt magyar tervező kreációjában: címlapra vitte az álomszép ruhát »

Aktiválja a bőr vérkeringését, és felgyorsítja a regenerálódást: a vákuummasszázs nem csak ráncok ellen jó »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A zeller az egyik legegészségesebb zöldség, tele van vitaminnal, rosttal és méregtelenítő, vízhatjtó hatása is közismert. Gyorsan ízletes krémlevest főzhetsz belőle, ami ráadásul jól át is melegít. Egyél belőle minél többet egész télen! A könnyű, fűszeres zellerkrémlevest a tejszín teszi igazán selymessé.

Fokhagymás, tejszínes zellerkrémleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 db zeller
  • 2 dl tejszín
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db húsleveskocka
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Tisztítsd meg a zellert, a répákat és a vöröshagymát, majd vágd kis darabokra. Forrósíts kevés olajat, és kevergetve pirítsd meg rajta a zöldségeket. Öntsd fel egy-másfél liter vízzel, majd ízesítsd sóval, borssal, aprított petrezselyemmel, morzsold bele a leveskockát. Főzd lefedve körülbelül 15 percig. 
 

Amikor a zöldségek megpuhulnak, húzd le a tűzről, és hagyd hűlni egy-két percig. Pürésítsd botmixerrel, és kevergetve öntsd hozzá a tejszínt. Forrald össze egy-két perc alatt, majd még forrón, sajttal megszórva kínáld. 

Ezt is szeretjük