Tepsiben sült csirke tejszínes, fokhagymás szósszal: fantasztikus főfogás
Gyorsan finom főételt készíthetsz egyszerű hozzávalókból. A csirkemell így nem lesz száraz, és mindenki örömmel fogyasztja.

tejszines-fokhagymas-csirke
Ez is érdekelhet

Távolból csukni-nyitni? Hasznos és kényelmes választás az okos tetőablak (x)

A magyar irodalom gyöngyszeme (x)

Teszteld le bőröd állapotát! (x)

Figyelem: neked sem egyenesek a lábujjaid? (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

beauty and style

Nagyon divatosak, de szélesítik az alakot: ezek a szezon csalóka ruhadarabjai »

Isteni dinnyefagyi, ami nem tesz keresztbe a fogyókúrának: 2 összetevőből elkészül »

5 híres 50 év feletti nő, aki plasztikáztatott és nem kellett megbánnia: jól néznek ki, művi hatás nélkül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A fokhagymás-tejszínes sült csirke tökéletes ebéd lehet akár hétköznapra, akár hétvégére. Nem kell sokáig sütni, csirkemellből és combból is készítheted. A tepsiben maradt szaft isteni, ne hagyd veszni, tunkold ki kenyérrel! Amíg a hús a tepsiben sül, dobd össze mellé a kedvenc köretedet. A rizs és a krumpli bármilyen formában remek választás. 

Fokhagymás-tejszínes sült csirke

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db csirkemell
  • 2 dl főzőtejszín
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 teáskanál kapor
  • 1 teáskanál mustár
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, csepegtesd le. Vágd fel vékony szeletekre vagy kisebb darabokra, és sózd, borsozd ízlés szerint. Rakd a húst kevés zsiradékkal kikent tepsibe. Öntsd rá a zúzott fokhagymával és a mustárral elkevert tejszínt, majd szórd meg zöldfűszerekkel.
Fedd le fóliával, tedd az előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 40-50 perc alatt. Amikor egy hegyes kés könnyen belemegy a húsba, kiveheted a sütőből. Ha pirosabban szereted, vedd le róla a fóliát, és úgy süsd pár percig. 

Ezt a variációt is el kell készítened csirkemellből! A mézes-mustáros hús az ínyenceknek is bejön. 

Ezt is szeretjük