Tepsiben sült csirke tejszínes, fokhagymás szósszal: fantasztikus főfogás
Gyorsan finom főételt készíthetsz egyszerű hozzávalókból. A csirkemell így nem lesz száraz, és mindenki örömmel fogyasztja.

tejszines-fokhagymas-csirke
Ez is érdekelhet

Változatosságra vágyóknak irány Linz! (x)

Második Esély a Procter and Gamble segítségével (x)

Kirándulnál egyet a családdal vagy csak fitten tartanád magad? Esetleg bebringáznál a munkahelyedre? Válaszd a Riverside 500-at! (x)

beauty and style

Mindenki megőrül a retró farmerdivatért: ezek a fazonok a biztos befutók »

Lehúzza a pattanást, csökkenti a ráncokat: a rozmaring nem csak a konyhában hasznos »

Mindenki ezért a frizuráért rajong: dúsabbnak mutatja a hajat, és beszárítani sem kell »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A fokhagymás-tejszínes sült csirke tökéletes ebéd lehet akár hétköznapra, akár hétvégére. Nem kell sokáig sütni, csirkemellből és combból is készítheted. A tepsiben maradt szaft isteni, ne hagyd veszni, tunkold ki kenyérrel! Amíg a hús a tepsiben sül, dobd össze mellé a kedvenc köretedet. A rizs és a krumpli bármilyen formában remek választás. 

Fokhagymás-tejszínes sült csirke

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db csirkemell
  • 2 dl főzőtejszín
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 teáskanál kapor
  • 1 teáskanál mustár
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, csepegtesd le. Vágd fel vékony szeletekre vagy kisebb darabokra, és sózd, borsozd ízlés szerint. Rakd a húst kevés zsiradékkal kikent tepsibe. Öntsd rá a zúzott fokhagymával és a mustárral elkevert tejszínt, majd szórd meg zöldfűszerekkel.
Fedd le fóliával, tedd az előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 40-50 perc alatt. Amikor egy hegyes kés könnyen belemegy a húsba, kiveheted a sütőből. Ha pirosabban szereted, vedd le róla a fóliát, és úgy süsd pár percig. 

Ezt a variációt is el kell készítened csirkemellből! A mézes-mustáros hús az ínyenceknek is bejön. 

Ezt is szeretjük