Tepsiben sült csirke tejszínes, fokhagymás szósszal: fantasztikus főfogás
Gyorsan finom főételt készíthetsz egyszerű hozzávalókból. A csirkemell így nem lesz száraz, és mindenki örömmel fogyasztja.
A fokhagymás-tejszínes sült csirke tökéletes ebéd lehet akár hétköznapra, akár hétvégére. Nem kell sokáig sütni, csirkemellből és combból is készítheted. A tepsiben maradt szaft isteni, ne hagyd veszni, tunkold ki kenyérrel! Amíg a hús a tepsiben sül, dobd össze mellé a kedvenc köretedet. A rizs és a krumpli bármilyen formában remek választás.
Fokhagymás-tejszínes sült csirke
Hozzávalók 4 személyre
- 4 db csirkemell
- 2 dl főzőtejszín
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál rozmaring
- 1 teáskanál kapor
- 1 teáskanál mustár
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkemellet mosd meg, csepegtesd le. Vágd fel vékony szeletekre vagy kisebb darabokra, és sózd, borsozd ízlés szerint. Rakd a húst kevés zsiradékkal kikent tepsibe. Öntsd rá a zúzott fokhagymával és a mustárral elkevert tejszínt, majd szórd meg zöldfűszerekkel.
Fedd le fóliával, tedd az előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 40-50 perc alatt. Amikor egy hegyes kés könnyen belemegy a húsba, kiveheted a sütőből. Ha pirosabban szereted, vedd le róla a fóliát, és úgy süsd pár percig.
Ezt a variációt is el kell készítened csirkemellből! A mézes-mustáros hús az ínyenceknek is bejön.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció