Fokhagymás, tejszínes spárgakrémleves: 30 perc, és kész
Ha megjelenik a boltban, a piacon a spárga, nehéz ellenállni neki, krémlevesnek fantasztikus.
Ha igazi tavaszias fogást tennél az asztalra, a spárgakrémlevesben nem fogsz csalódni. A friss zöldség kalóriaszegény, tele van vitaminnal, fontos ásványi anyagokkal, már csak ezért is érdemes minél többször fogyasztani valamilyen formában. Leves helyett alaplével is felöntheted, a tejszíntől pedig még finomabb lesz a textúrája. A spárgafejek nagyon zsengék, azokat később is ráérsz a főzőlébe rakni, illetve díszítésre is félretehetsz néhányat.
Fokhagymás, tejszínes spárgakrémleves
Hozzávalók
- 50 dkg spárga
- 8 dl húsleves
- 2 dl tejszín
- 1 db krumpli közepes
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál vaj
- kakukkfű
- só
- bors
Elkészítés:
A spárgát alaposan mosd meg, távolítsd el a fás, száraz részeket, és vágd fel két-három centis darabokra. A krumplit pucold meg, és kockázd fel. A meghámozott, felaprított hagymát dinszteld meg az olvasztott vajon, majd dobd rá a spárgát, és kevergetve süsd egy-két percig.
Fűszerezd sóval, borssal, kakukkfűvel, zúzott fokhagymával, és öntsd fel a levessel. Fedő alatt párold puhára körülbelül 15 perc alatt, majd pépesítsd botmixerrel. Rakd vissza a tűzre, és csorgasd hozzá a tejszínt. Főzd még pár percig, majd forrón tálald.
A spárga sonkával és zsemlemorzsával sütve is kitűnő, próbáld ki mindkét változatot!
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció