Fokhagymás, tejszínes csirkemell, ami fél óra alatt megvan: rizzsel és krumplival is finom
A csirkemell főzés során magába szívja a tejszínt, így a hús puha és omlós lesz.
Villámgyorsan letudhatod az ebédkészítést, ha a fokhagymás-tejszínes csirkemell mellett döntesz. Zsírosabb tejszínnel még finomabb lesz a végeredmény. A tejszínes szószhoz bármilyen zöldfűszer illik, petrezselyemmel, bazsalikommal is isteni.
Fokhagymás, tejszínes csirkemell
Hozzávalók
- 70 dkg filézett csirkemell
- 5 dkg sajt
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 dkg vaj
- 4 dl tejszín
- 1 késhegynyi szerecsendió
- só
- bors
- petrezselyem
Elkészítés:
A csirkemellet tisztítsd meg, és vágd kisebb, körülbelül 2x2 centis kockákra. A vajat olvaszd meg, add hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és dinszteld meg. Tedd hozzá a húst, sózd, borsozd ízlés szerint. Kevergesd fehéredésig, majd süsd puhára.
Öntsd hozzá a zúzott fokhagymával, a szerecsendióval, a reszelt sajttal elkevert tejszínt. Főzd össze pár perc alatt, és szórd meg aprított petrezselyemmel. Rögtön tálalhatod is.
A csirkemell üde citromos-tejszínes szószban is fenséges.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció