Fokhagymás, tejszínes csirkemell, ami fél óra alatt megvan: rizzsel és krumplival is finom

A csirkemell főzés során magába szívja a tejszínt, így a hús puha és omlós lesz.

Fokhagymás, tejszínes csirkemell receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Villámgyorsan letudhatod az ebédkészítést, ha a fokhagymás-tejszínes csirkemell mellett döntesz. Zsírosabb tejszínnel még finomabb lesz a végeredmény. A tejszínes szószhoz bármilyen zöldfűszer illik, petrezselyemmel, bazsalikommal is isteni.

Fokhagymás, tejszínes csirkemell

Hozzávalók

  • 70 dkg filézett csirkemell
  • 5 dkg sajt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 dkg vaj
  • 4 dl tejszín
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • bors
  • petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet tisztítsd meg, és vágd kisebb, körülbelül 2x2 centis kockákra. A vajat olvaszd meg, add hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és dinszteld meg. Tedd hozzá a húst, sózd, borsozd ízlés szerint. Kevergesd fehéredésig, majd süsd puhára.

Öntsd hozzá a zúzott fokhagymával, a szerecsendióval, a reszelt sajttal elkevert tejszínt. Főzd össze pár perc alatt, és szórd meg aprított petrezselyemmel. Rögtön tálalhatod is. 
A csirkemell üde citromos-tejszínes szószban is fenséges. 

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük