30 perces tejszínes-fokhagymás csirkemell
Ha nem akarsz egész délelőtt a konyhában ténykedni, válaszd a tejszínes-fokhagymás csirkemellet.
A semleges húst a fokhagyma kellemesen ízletessé, a tejszín pedig krémessé varázsolja. Ezzel a fogással a hétvégi vendéglátás is gyerekjáték. A fokhagymás-tejszínes csirkemell rizshez, tésztához vagy krumplihoz egyaránt illik.
Fokhagymás-tejszínes csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg csirkemell
- 2 dl főzőtejszín
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál olaj
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkemellet mosd meg, és vágd kisebb kockákra vagy csíkokra. Hevíts kevés olajat, és dobd rá a felaprított hagymát, majd pirítsd meg. Rakd rá a húst, és fehéredésig kevergesd. Sózd, borsozd ízlés szerint, nyomd vagy reszeld hozzá a fokhagymát, és önts alá kevés vizet. Fedd le, és párold kis lángon körülbelül 15 percig.
Ha a hús puha, add hozzá a főzőtejszínt, és várd meg, amíg felforr. Ekkor szórd meg apróra vágott petrezselyemzölddel. Egy-két rottyanás után kóstold meg. Ha szükséges, fűszerezd még egy kicsit. Tálalásig tartsd melegen.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept