30 perces tejszínes-fokhagymás csirkemell
Szaftos fogás egyszerűen
Ha nem akarsz egész délelőtt a konyhában ténykedni, válaszd a tejszínes-fokhagymás csirkemellet.

Ez is érdekelhet

Távolból csukni-nyitni? Hasznos és kényelmes választás az okos tetőablak (x)

A magyar irodalom gyöngyszeme (x)

Teszteld le bőröd állapotát! (x)

Figyelem: neked sem egyenesek a lábujjaid? (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

beauty and style

Egyetlen mozdulat, és eltűnik a hasi zsírpárna: a teltkarcsú modell öltözködési trükkjei aranyat érnek »

Egyszerű trükkök, amik bitang jól feldobják a ruháidat: csak hajgumira és kreativitásra van hozzá szükséged »

Súlyos akné alakulhat ki a maszk viselésétől, ha erre nem figyelsz: nem mindegy, hogyan használod »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A semleges húst a fokhagyma kellemesen ízletessé, a tejszín pedig krémessé varázsolja. Ezzel a fogással a hétvégi vendéglátás is gyerekjáték. A fokhagymás-tejszínes csirkemell rizshez, tésztához vagy krumplihoz egyaránt illik.

Fokhagymás-tejszínes csirkemell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg csirkemell
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, és vágd kisebb kockákra vagy csíkokra. Hevíts kevés olajat, és dobd rá a felaprított hagymát, majd pirítsd meg. Rakd rá a húst, és fehéredésig kevergesd. Sózd, borsozd ízlés szerint, nyomd vagy reszeld hozzá a fokhagymát, és önts alá kevés vizet. Fedd le, és párold kis lángon körülbelül 15 percig.

Ha a hús puha, add hozzá a főzőtejszínt, és várd meg, amíg felforr. Ekkor szórd meg apróra vágott petrezselyemzölddel. Egy-két rottyanás után kóstold meg. Ha szükséges, fűszerezd még egy kicsit. Tálalásig tartsd melegen.

Ezt is szeretjük