Fokhagymás tejfölben sült csirkecombok
Ebből senki sem hagy majd az asztalon
A fokhagymás-tejfölös csirkecomb belül puha, kívül pedig jó ropogós.

Ez is érdekelhet

Hőségben is tökéletes választás az ország legjobb játszóparkja! (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

3 dolog, amit mindenképpen meg kell tenni az esküvő utáni napon »

5 nyári cipőfazon, ami nem mutatja a lábkörmödet, mégis csinos »

Ez a színésznő a nagybetűs nő: a 41 éves Jessica Chastain fotóin ámulunk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A fokhagymás-tejfölös csirkecomb könnyű fogás, melyet akár hétköznap is az asztalra tehetsz. Attól nem kell tartanod, hogy a hús sütés közben kiszárad. A fokhagymától a csirke kellemesen pikáns lesz. A tejfölre akár még sajtot is szórhatsz.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 csirkecomb
  • 5 dl tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • majoránna
  • kakukkfű
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat mosd meg, tisztítsd meg, tehát az esetleges pihéket távolítsd el. Ezt késsel kapargatva is megteheted, majd sózd és borsozd meg. Keverd össze a tejfölt a majoránnával és a kakukkfűvel, a szerecsendióval, nyomd hozzá a fokhagymát, majd jól forgasd meg benne a combokat. Hagyd benne a húst legalább egy órán át, hogy az ízek jól átjárják.

Rendezd el a csirkecombokat egy hőálló tálba vagy tepsibe szépen egymás mellé. Ha maradt tejföl, öntsd rá a húsra, és fedd le fóliával. Helyezd előmelegített sütőbe, majd 170 fokon körülbelül egy óra alatt párold puhára. Utána vedd le róla a fóliát, rakd vissza a sütőbe, és körülbelül 20 perc alatt süsd szép pirosra, ropogósra.

Ezt is szeretjük