Fokhagymás tejfölben sült csirkecombok
Ebből senki sem hagy majd az asztalon
A fokhagymás-tejfölös csirkecomb belül puha, kívül pedig jó ropogós.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A fokhagymás-tejfölös csirkecomb könnyű fogás, melyet akár hétköznap is az asztalra tehetsz. Attól nem kell tartanod, hogy a hús sütés közben kiszárad. A fokhagymától a csirke kellemesen pikáns lesz. A tejfölre akár még sajtot is szórhatsz.

Fokhagymás-tejfölös csirkecombok

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 csirkecomb
  • 5 dl tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • majoránna
  • kakukkfű
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat mosd meg, tisztítsd meg, tehát az esetleges pihéket távolítsd el. Ezt késsel kapargatva is megteheted, majd sózd és borsozd meg. Keverd össze a tejfölt a majoránnával és a kakukkfűvel, a szerecsendióval, nyomd hozzá a fokhagymát, majd jól forgasd meg benne a combokat. Hagyd benne a húst legalább egy órán át, hogy az ízek jól átjárják.

Rendezd el a csirkecombokat egy hőálló tálba vagy tepsibe szépen egymás mellé. Ha maradt tejföl, öntsd rá a húsra, és fedd le fóliával. Helyezd előmelegített sütőbe, majd 170 fokon körülbelül egy óra alatt párold puhára. Utána vedd le róla a fóliát, rakd vissza a sütőbe, és körülbelül 20 perc alatt süsd szép pirosra, ropogósra.

Mentesen főzni könnyű!

Mentes Anyu legújabb könyvében nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy összeállítsa a mentes étkezések 50 legjobb receptjét. Korábbi könyveivel együtt, összesen 162 recepttel örvendezteti meg a különleges étrendet követő olvasóit.

A könyveket kedvezményes áron ide kattintva, kizárólag online lehet megvásárolni.

Promóció

Ezt is szeretjük