Fűszeres, fokhagymás szűzérme egészben sütve: a páctól lesz igazán finom
A szűzpecsenye egészben sütve is fenséges, hát még a sok fűszernek köszönhetően! Ráadásul zöldségeket is tehetsz mellé.

A szűzpecsenyéből nem nehéz fejedelmi ebédet készíteni. Bár nem a legolcsóbb hús, nem kell belőle túl sokat vásárolni. Mivel nem zsíros, arra ügyelj, hogy ne száradjon ki a sütőben. Épp ezért jót tesz neki, ha néhány órán át vagy akár egész éjszaka pácolod. Rakj mellé zöldségeket is: a kelbimbó és a répa nem hizlal, és isteniek lesznek, ahogy átveszik a fűszerek zamatát.
Fokhagymás szűzérme egészben sütve
Hozzávalók
- 50 dkg sertésszűz
- 25 dkg kelbimbó
- 3 db sárgarépa
- 2 evőkanál olaj
- 2 ág rozmaring
- 1 evőkanál mustár
- 3 teáskanál sertés-fűszerkeverék
- 3 gerezd fokhagyma
- őrölt színes bors
- só
Elkészítés:
Az olajat keverd össze a mustárral, a sóval, a borssal, a zúzott fokhagymával és a fűszerkeverékkel. A sertésszüzet hártyázd le, és kend be a fűszerekkel. Tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy az ízek jól átjárják a húst. A kelbimbó külső leveleit vedd le, a nagyobb darabokat vágd ketté. A sárgarépát pucold meg, és szeld egyforma darabokra.
Rakd a húst zsiradékkal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba, és rendezd mellé a zöldségeket, majd tedd melléjük a rozmaringot. Locsolj alájuk kevés vizet, fóliázd le, és 180 fokos sütőben süsd meg körülbelül 45-50 perc alatt. A vége felé vedd le a fóliát, és pirítsd meg a húst.
A sertésoldalasból is kiváló főfogást készíthetsz. Lassan sütve, fűszerekkel lesz tökéletes.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció