Fűszeres, fokhagymás szűzérme egészben sütve: a páctól lesz igazán finom
A szűzpecsenye egészben sütve is fenséges, hát még a sok fűszernek köszönhetően! Ráadásul zöldségeket is tehetsz mellé.

fuszers-szuzerme
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szűzpecsenyéből nem nehéz fejedelmi ebédet készíteni. Bár nem a legolcsóbb hús, nem kell belőle túl sokat vásárolni. Mivel nem zsíros, arra ügyelj, hogy ne száradjon ki a sütőben. Épp ezért jót tesz neki, ha néhány órán át vagy akár egész éjszaka pácolod. Rakj mellé zöldségeket is: a kelbimbó és a répa nem hizlal, és isteniek lesznek, ahogy átveszik a fűszerek zamatát. 

Fokhagymás szűzérme egészben sütve

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertésszűz
  • 25 dkg kelbimbó
  • 3 db sárgarépa
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 ág rozmaring
  • 1 evőkanál mustár
  • 3 teáskanál sertés-fűszerkeverék
  • 3 gerezd fokhagyma
  • őrölt színes bors
Recept idők

Elkészítés:

Az olajat keverd össze a mustárral, a sóval, a borssal, a zúzott fokhagymával és a fűszerkeverékkel. A sertésszüzet hártyázd le, és kend be a fűszerekkel. Tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy az ízek jól átjárják a húst. A kelbimbó külső leveleit vedd le, a nagyobb darabokat vágd ketté. A sárgarépát pucold meg, és szeld egyforma darabokra.
 

Rakd a húst zsiradékkal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba, és rendezd mellé a zöldségeket, majd tedd melléjük a rozmaringot. Locsolj alájuk kevés vizet, fóliázd le, és 180 fokos sütőben süsd meg körülbelül 45-50 perc alatt. A vége felé vedd le a fóliát, és pirítsd meg a húst.
A sertésoldalasból is kiváló főfogást készíthetsz. Lassan sütve, fűszerekkel lesz tökéletes.

Ezt is szeretjük