Fokhagymás sült oldalas
Egyszerű, szaftos és fűszeres
Ha szereted a hagyományos vasárnapi sült húsokat, készítsd el az ízletes fokhagymás oldalast.
- Őrületes, ahogy becsapja a szemet a profi sminkes: csak festéket használ az illúzióhoz »
- Drágább, mint az arany, mégis elérhető anti-aging hatóanyag: a réz-peptid hatékonyan küzd a ráncok ellen »
- 8 híres nő, aki néha felhagy a szőrtelenítéssel: azon sem akadnak ki, ha szőrös hónaljjal kapják őket lencsevégre »

- Vadon Jani kirúgásáról a portán értesült: már be sem engedték a tévé épületébe
- A máj és a vese állapotát is megmutatja a láb: ha ezt látod, muszáj orvoshoz fordulni
- Palvin Barbi totál átlátszó ruhában ment a Los Angeles-i premierre: nem szégyenlősködött
- Kvíz! Melyik ország fővárosa Vilnius? 10 kérdés az európai országokról
- Ilyen tünettel muszáj most orvoshoz fordulni: erre kéri a Népegészségügyi Központ a lakosságot
A fokhagymás sült oldalast a kritikusok is csillagos ötösre értékelik. Melegen petrezselymes krumplival, pürével, rizzsel, hidegen zöldségekkel és friss kenyérrel is fenséges. Kautz József receptjét érdemes elmentened, mert ezt a fogást gyakran kérik majd tőled.

Fokhagymás sült oldalas
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg sertésoldalas
- 50 dkg sertészsír
- 2 fej fokhagyma
- 1 kávéskanál őrölt bors
- 1 mokkáskanál köménymag
- só ízlés szerint
Elkészítés:
A fokhagymát pucold meg. Az oldalast mosd meg, vágd nagyobb darabokra, sózd, borsozd ízlés szerint. Egy serpenyőben vagy lábosban kevés zsíron süsd elő a hús minden oldalát pár perc alatt, hogy egy kis kérget kapjon. Utána tedd hozzá a fokhagymát és pár szem köménymagot.
Önts annyi vizet a húsra, hogy az ellepje, és fedő alatt kezdd el főzni. Rakd rá a zsírt, fedővel takard le, és párold körülbelül másfél órán át kis lángon. Időnként forgasd meg. Ha az oldalas puha, a víz pedig teljesen elpárolog róla, vedd le a fedőt, és süsd szép pirosra minden oldalát.
Még több recept