Fokhagymás sült oldalas
Ha szereted a hagyományos vasárnapi sült húsokat, készítsd el az ízletes fokhagymás oldalast.
A fokhagymás sült oldalast a kritikusok is csillagos ötösre értékelik. Melegen petrezselymes krumplival, pürével, rizzsel, hidegen zöldségekkel és friss kenyérrel is fenséges. Kautz József receptjét érdemes elmentened, mert ezt a fogást gyakran kérik majd tőled.
Fokhagymás sült oldalas
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg sertésoldalas
- 50 dkg sertészsír
- 2 fej fokhagyma
- 1 kávéskanál őrölt bors
- 1 mokkáskanál köménymag
- só ízlés szerint
Elkészítés:
A fokhagymát pucold meg. Az oldalast mosd meg, vágd nagyobb darabokra, sózd, borsozd ízlés szerint. Egy serpenyőben vagy lábosban kevés zsíron süsd elő a hús minden oldalát pár perc alatt, hogy egy kis kérget kapjon. Utána tedd hozzá a fokhagymát és pár szem köménymagot.
Önts annyi vizet a húsra, hogy az ellepje, és fedő alatt kezdd el főzni. Rakd rá a zsírt, fedővel takard le, és párold körülbelül másfél órán át kis lángon. Időnként forgasd meg. Ha az oldalas puha, a víz pedig teljesen elpárolog róla, vedd le a fedőt, és süsd szép pirosra minden oldalát.
