Fokhagymás sült oldalas
Egyszerű, szaftos és fűszeres
Ha szereted a hagyományos vasárnapi sült húsokat, készítsd el az ízletes fokhagymás oldalast.

Ez is érdekelhet

Lépj most a gondtalan nyugdíjas éveidért! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

Gyönyörű, natúr smink karácsonyra: ezt viseld, ha nem akarsz túlzásokba esni »

Ez az app segít, hogy mindig hidratált legyél: figyelmeztet, mennyi vizet kell innod »

Zavarba ejtő fotókon pózol a 16 éves modell: az arca egy kislányé, de nőként néz a kamerába »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A fokhagymás sült oldalast a kritikusok is csillagos ötösre értékelik. Melegen petrezselymes krumplival, pürével, rizzsel, hidegen zöldségekkel és friss kenyérrel is fenséges. Kautz József receptjét érdemes elmentened, mert ezt a fogást gyakran kérik majd tőled. 

Fokhagymás sült oldalas

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg sertésoldalas
  • 50 dkg sertészsír
  • 2 fej fokhagyma
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • 1 mokkáskanál köménymag
  • só ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A fokhagymát pucold meg. Az oldalast mosd meg, vágd nagyobb darabokra, sózd, borsozd ízlés szerint. Egy serpenyőben vagy lábosban kevés zsíron süsd elő a hús minden oldalát pár perc alatt, hogy egy kis kérget kapjon. Utána tedd hozzá a fokhagymát és pár szem köménymagot.

Önts annyi vizet a húsra, hogy az ellepje, és fedő alatt kezdd el főzni. Rakd rá a zsírt, fedővel takard le, és párold körülbelül másfél órán át kis lángon. Időnként forgasd meg. Ha az oldalas puha, a víz pedig teljesen elpárolog róla, vedd le a fedőt, és süsd szép pirosra minden oldalát. 

Ezt is szeretjük