Sütőben sült fokhagymás cukkinikorongok - Egészséges és nagyon finom köret bármilyen hús mellé
A sütőben sült fokhagymás, zöldfűszeres páccal leöntött cukkinikorongok finomak és nagyon egészségesek is.

sult cukkini
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A cukkini sokféleképpen felhasználható zöldség, így sütve vagy grillezve, fűszeres olajjal nyakon öntve is remekül működik. Az alábbi fokhagymás, zöldfűszeres korongok tepsiben vagy grillsütőben készítve is ellenállhatatlanok lesznek.

Fokhagymás sült cukkinikorongok

Hozzávalók

  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 nagy cukkini
  • 1 csokor petrezselyem
  • 0.5 citrom reszelt héja
  • késhegynyi chili
  • frissen őrölt tarka bors
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit alaposan mosd meg, a végeit vágd le, és karikázd fel. A korongok mindkét oldalát sózd be, és hagyd őket állni fél órát. A pihentetési idő leteltével papírtörlővel itasd fel róluk a nedvességet, és reszelj mindkét oldalukra tarka borsot.

Amíg a cukkini pihen, a fokhagymát és a petrezselymet vágd apróra, majd keverd el őket a citromhéjjal, az olívaolajjal és ízlés szerint a chilivel. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, amelyen óvatosan kenj el egy kis pácot - vigyázz, épp csak vond be, ne tocsogjon -, fektesd rá a megborsozott cukkinikarikákat, oszd el rajtuk a maradék fűszeres olajat, és told 180 fokra előmelegített sütőbe. 15 perc múlva tekerd a hőmérsékletet 220 fokra, és így pirítsd őket még további négy-öt percig. Grillrácson is készítheted őket, ebben az esetben öt perc elég nekik, hogy átsüljenek. 

Cukkini felhasználásával nagyon finom házi zöldségkrémet is összeállíthatsz, amely utána kenyérre kenve isteni uzsonna lesz.

Ezt is szeretjük