Egészben sült fokhagymás csirke

Ezt tedd, hogy ropogós legyen a bőre

A sült csirke a fokhagymától még ízletesebb lesz.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sült csirke az egyik legváltozatosabban elkészíthető ételek egyike. Próbáld ki például sok fokhagymával. Néhány praktikával a megszokottnál még zamatosabbá teheted a húst. Rakhatsz a csirke mellé krumplit, akkor köretet sem kell hozzá készíteni.

Fokhagymás sült csirke

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 egész csirke
  • 10 dkg vaj
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 0.5 citrom
  • őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét mosd meg jó alaposan, csepegtesd le. Ha szükséges, a maradék pihéket távolítsd el, és papírtörlővel töröld szárazra. Belülről sózd meg, rakd az üregbe a citromot. A vajat olvaszd fel a mikróban, keverd össze a sóval, a borssal, a zúzott fokhagymával, és kívül kend be vele jól a húst. Ettől a bőre még ropogósabb, pirosabb lesz. Ezt a műveletet érdemes már a zsiradékkal kikent tepsi felett végezni.

A csirke két lábát kösd össze, hogy sütés közben ne tudjon szétterülni. Önts alá fél deci vizet. Alufóliával fedd le a tepsit, és helyezd előmelegített sütőbe. Süsd 160 fokon bő egy órán át. Ekkor szúrj bele egy hústűt vagy éles kést. Ha tiszta lé folyik ki belőle, vedd le róla az alufóliát, majd hagyd, hogy szépen megpiruljon.

15807575 f9ad68c93346c1fafdf0a2824e54dcc4 wm

Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?

Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat. 

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. január 7. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük