Fokhagymával sült krémes cékla: egészséges és kalóriaszegény köret
Különlegesen finom köretet varázsolhatsz a céklából, ha fokhagymával és fűszerekkel sütöd együtt.
A tepsiben sült fokhagymás céklával nincs sok munka, miközben tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal. Érdemes télen jó sokat fogyasztani belőle. A krémesre sült, szaftos zöldség tökéletes köret lehet húsok mellé.
Fokhagymás sült cékla
Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg cékla
- 3 ág kakukkfű
- 2 evőkanál méz
- 1 fej fokhagyma
- 0.5 dl olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
A céklát alaposan mosd és hámozd meg, vágd cikkekre, és egyengesd el egy tepsiben. A fokhagymát pucold meg, szedd gerezdjeire, de hagyd őket egészben. Oszd el a cékla mellett. Szórd meg sóval és borssal, locsold meg az olívaolajjal összekevert mézzel, és forgasd össze. Tegyél a tepsibe melléjük kakukkfűágakat is. Ha nincs friss kakukkfüved, egy teáskanál szárított fűszerrel szórhatod meg a céklát. Takard le alufóliával, és told 200 fokos sütőbe egy órára. Közben néha keverd meg, hogy mindenhol egyenletesen süljön át. Ha aggódsz a kalóriák miatt, hagyd el a mézet, úgy is nagyon finom.
Izgalmas salátát állíthatsz össze, ha a céklát naranccsal párosítod.
Immunerősítő céklasaláta naranccsal: színes fogás a szürke napokra
Az őszi, téli szezon nagy kedvence a cékla. A rendkívül egészséges zöldség nagyon izgalmas alapanyag, nem csak első osztályú savanyúság készülhet belőle.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció