Sűrű gombakrémleves sajttal és fokhagymával: laktató, és jól átmelegít
A gombakrémleveshez jól passzol a karakteresebb fokhagyma és a sajt, a tejszíntől pedig finom, selymes lesz.

sajtos-gombakremleves
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hideg téli napokon mindenkinek jólesik egy tányér meleg krémleves. A gomba kiváló alapanyag, és változatosan elkészíthető, a levessel ráadásul gyorsan végzel. Sok sajttal tálalva az igazi, ha pedig még tartalmasabbra szeretnéd, adhatsz mellé levesgyöngyöt vagy pirított kenyérkockákat is.

Fokhagymás-sajtos gombakrémleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg gomba
  • 1 evőkanál vaj
  • 10 dkg sajt
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1.5 dl tejszín
  • bors
  • petrezselyemlevél
Recept idők

Elkészítés:

A gombát, a vöröshagymát és a fokhagymagerezdeket pucold meg, és aprítsd fel. Egy lábosban olvaszd fel a vajat. Párold meg rajta a vöröshagymát, majd dobd rá a fokhagymát és a felaprított gomba nagy részét, keveset tegyél félre. Öntsd fel hat deci vízzel, sózd, borsozd, és főzd meg a gombát körülbelül 15 perc alatt. Amikor már puha, botmixerrel vagy turmixgépben pürésítsd. Csorgasd hozzá a tejszínt, és forrald össze.  

A maradék gombát zsiradék nélkül pirítsd meg. A sajtot reszeld le, egyenlően oszd el a tányérokban, és merd rá a forró levest. Mindegyik adag tetejére helyezz pirított gombát és petrezselyemlevelet.
Gombából isteni mártást is készíthetsz tésztára vagy húsok mellé.

Ezt is szeretjük