Sűrű gombakrémleves sajttal és fokhagymával: laktató, és jól átmelegít
A gombakrémleveshez jól passzol a karakteresebb fokhagyma és a sajt, a tejszíntől pedig finom, selymes lesz.
Hideg téli napokon mindenkinek jólesik egy tányér meleg krémleves. A gomba kiváló alapanyag, és változatosan elkészíthető, a levessel ráadásul gyorsan végzel. Sok sajttal tálalva az igazi, ha pedig még tartalmasabbra szeretnéd, adhatsz mellé levesgyöngyöt vagy pirított kenyérkockákat is.
Fokhagymás-sajtos gombakrémleves
Hozzávalók
- 50 dkg gomba
- 1 evőkanál vaj
- 10 dkg sajt
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1.5 dl tejszín
- só
- bors
- petrezselyemlevél
Elkészítés:
A gombát, a vöröshagymát és a fokhagymagerezdeket pucold meg, és aprítsd fel. Egy lábosban olvaszd fel a vajat. Párold meg rajta a vöröshagymát, majd dobd rá a fokhagymát és a felaprított gomba nagy részét, keveset tegyél félre. Öntsd fel hat deci vízzel, sózd, borsozd, és főzd meg a gombát körülbelül 15 perc alatt. Amikor már puha, botmixerrel vagy turmixgépben pürésítsd. Csorgasd hozzá a tejszínt, és forrald össze.
A maradék gombát zsiradék nélkül pirítsd meg. A sajtot reszeld le, egyenlően oszd el a tányérokban, és merd rá a forró levest. Mindegyik adag tetejére helyezz pirított gombát és petrezselyemlevelet.
Gombából isteni mártást is készíthetsz tésztára vagy húsok mellé.
Tényleg a mesterséges intelligencia irányít mindent 20 év múlva?
Ha kíváncsi vagy, hogyan formálja át a mesterséges intelligencia az életünket mindezt könnyed, szórakoztató és közérthető módon megközelítve, akkor gyere el előadásunkra, ahol Szily Nóra vendége Rab Árpád trend- és jövőkutató lesz. Az előadás során kiderül, milyen szerepe van a mesterséges intelligenciának a mindennapjainkban, és hogyan alakíthatja a jövőnket. Gyere el, és tudd meg, mit hoz a jövő!
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. október 24. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció