Sűrű gombakrémleves sajttal és fokhagymával: laktató, és jól átmelegít
A gombakrémleveshez jól passzol a karakteresebb fokhagyma és a sajt, a tejszíntől pedig finom, selymes lesz.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- Galambos Lajos házassága 22 év után válságban van - Ezért romlott meg a kapcsolatuk Boglárkával
- Kvíz! 8 ismert gyerekdal jogásznyelvre lefordítva: mennyit találsz el közülük?
- 122 éves koráig élt a francia asszony: különös képeken mutatjuk hosszú életét
Hideg téli napokon mindenkinek jólesik egy tányér meleg krémleves. A gomba kiváló alapanyag, és változatosan elkészíthető, a levessel ráadásul gyorsan végzel. Sok sajttal tálalva az igazi, ha pedig még tartalmasabbra szeretnéd, adhatsz mellé levesgyöngyöt vagy pirított kenyérkockákat is.
Fokhagymás-sajtos gombakrémleves
Hozzávalók:
- 50 dkg gomba
- 1 evőkanál vaj
- 10 dkg sajt
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1.5 dl tejszín
- só
- bors
- petrezselyemlevél
Elkészítés:
A gombát, a vöröshagymát és a fokhagymagerezdeket pucold meg, és aprítsd fel. Egy lábosban olvaszd fel a vajat. Párold meg rajta a vöröshagymát, majd dobd rá a fokhagymát és a felaprított gomba nagy részét, keveset tegyél félre. Öntsd fel hat deci vízzel, sózd, borsozd, és főzd meg a gombát körülbelül 15 perc alatt. Amikor már puha, botmixerrel vagy turmixgépben pürésítsd. Csorgasd hozzá a tejszínt, és forrald össze.
A maradék gombát zsiradék nélkül pirítsd meg. A sajtot reszeld le, egyenlően oszd el a tányérokban, és merd rá a forró levest. Mindegyik adag tetejére helyezz pirított gombát és petrezselyemlevelet.
Gombából isteni mártást is készíthetsz tésztára vagy húsok mellé.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept