Fokhagymás, rozmaringos sült camembert: villámgyors, forró vacsora hűvös estékre
A fokhagymás, rozmaringos camembert-t fél óra alatt az asztalra varázsolhatod.
![Fokhagymás, rozmaringos sült camembert receptje](https://kep.index.hu/1/0/4072/40727/407271/40727189_1253f39e62dcc75fe814db3e433d62f7_wm.jpg)
Ha szereted a karakteres ízű sajtokat, mindenképpen próbáld ki a fűszeres, kívül enyhén ropogós, belül folyós sült camembert-t. Pirítós kenyérre kenve vagy sült krumpli mellé mártogatósnak ellenállhatatlan.
Fokhagymás, rozmaringos sült camembert receptje
Hozzávalók
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 db camembert sajt
- 1 kávéskanál fokhagymapor
- 1 ág friss rozmaring
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 200 fokra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, helyezd rá a camembert-t, és éles késsel készíts néhány kis bemetszést a tetejére, hogy a fűszereknek és az olajnak lehetőségük legyen átjárni a sajtot. Szórd meg sóval, frissen őrölt borssal és fokhagymaporral. Egy ág friss rozmaringot moss meg, a leveleit tépkedd le, és helyezd el a sajt tetején, de a mélyedésekbe is juttathatsz az illatos fűszerből. Végül locsold meg egy kevés olívaolajjal, és told a sütőbe 25 percre, amíg a kérge enyhén megsül, a belseje pedig lágyan folyóssá válik.
A mennyei, olvadt sajtba fűszeres steakburgonyát is mártogathatsz.
- sajt
- olívaolaj
- rozmaring
- camembert
- vegetáriánus
- fokhagymapor
- sült camembert
- fokhagymás-rozmaringos sült camembert
- Recept