Fokhagymás, répás tócsni: ropogósan, sütőben sütve, mártogatóssal
A krumpli egy részét helyettesítheted sárgarépával, így a tócsni izgalmasabb lesz, és kevésbé hizlal.

A tócsni rendkívül változatos lehet, sárgarépával is érdemes kipróbálni. Finomabbak lesznek a lepénykék, ha sajttal gazdagítod. A zöldséges tócsni húsos ételek köreteként vagy magában, fokhagymás-tejfölös mártogatóssal egyaránt nagyon finom. Mivel sütőben sül, nem szív magába felesleges zsiradékot. Ha a glutént kerülöd, kukoricalisztet használj.
Fokhagymás, répás tócsni
Hozzávalók
A tócsnihoz
- 2 db sárgarépa
- 2 db krumpli
- 10 dkg reszelt sajt
- 5 evőkanál liszt
- 2 db tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
A mártogatóshoz
- 2 dl tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- bors
Elkészítés:
A tócsnihoz a sárgarépát és a krumplit hámozd meg, reszeld le. Sózd, borsozd, nyomd bele a fokhagymagerezdeket, majd hagyd állni 10 percig. Ezután öntsd le a levet, keverd hozzá a tojásokat, a reszelt sajtot, végül fokozatosan adagold bele a lisztet. Lehet, hogy kicsit többre vagy kevesebbre lesz szükség. Viszonylag sűrű masszát kell kapnod.
A répás keverékből egy evőkanállal készíts kupacokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól távolabb. Kicsit lapítsd el, és 180 fokon süsd 20-25 percig, attól függően, mennyire szereted ropogósan.
A mártogatóshoz a tejfölt alaposan keverd össze a zúzott fokhagymával, a borssal, és a hűtőben pihentesd legalább fél órát, hogy az ízek összeérjenek. Ha szeretnéd, zöldfűszerekkel még feldobhatod.
Ha más zöldségből is készítenél tócsnit, próbáld ki az édesburgonyás változatot!

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció