Fokhagymás, rántott sertésmáj: vajpuha lesz, ha így készíted
Ha eddig azért nem sütöttél rántott sertésmájat, mert attól tartottál, hogy kemény lesz, próbáld ki így!
A sertésmáj tele van vassal, illetve számos olyan vitaminnal, melyet máshonnan csak nehezen pótolhatsz. Így érdemes időről időre a családi asztalra tenni. Arról nem beszélve, hogy nagyon ízletesre készítheted. A májat pácold minél tovább a fokhagymás tejben.
Fokhagymás rántott máj
Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg sertésmáj
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 18 dkg liszt
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 dl tej
- 3 db tojás
Elkészítés:
A májat tisztítsd meg, feltétlenül távolítsd el a hártyákat és az ereket, majd mosd meg, és csepegtesd le papírtörlőn. A tejet öntsd egy tálba, és keverd bele a zúzott fokhagymát. Rakd bele a májat, fedd le, és tedd legalább négy órára a hűtőbe.
Panírozd be a szokásos módon, tehát forgasd lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába. Érdemes kétszer bundázni, így kisebb eséllyel fog fröcsögni az olaj sütés közben. Rakd bő, forró olajba, és közepes lángon süsd aranybarnára. Fontos, hogy a máj ne legyen véres, de arra is ügyelj, hogy ne szárítsd ki. Csak közvetlenül tálalás előtt sózd be, így nem keményedik meg, és még zöldfűszerrel is megszórhatod.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept