Házi pesto fokhagymából és petrezselyemből: amíg a szósz készül, a tészta is megfő hozzá
A parmezánnal, dióval gazdagított, saját készítésű pesto feldobja a legegyszerűbb tésztát is.
A különféle pestók Olaszországban nagyon népszerűek. Különösen a bazsalikomos és a petrezselymes változatok kedveltek, de idénytől függően variálhatod a zöldeket. Bár hagyományosan a pesto mozsárban készül, bátran bevetheted az aprítógépet is. A tésztát üdévé varázsolja, továbbá érdemes megkóstolni grillezett, sült húsokkal is, és a szendvicset is feldobhatod vele.
Fokhagymás-petrezselymes pesto
Hozzávalók
- 2 bögre petrezselyem
- 8 dkg dió
- 5 dkg parmezán
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
Egy nagy fazékban forralj vizet. Amikor lobog, dobd bele a tésztát, és főzd a csomagoláson található ideig.
A diót száraz serpenyőben pörköld meg kicsit. A petrezselymet mosd meg, csepegtesd le, és tedd egy aprítógépbe. Add hozzá a diót, a reszelt parmezánt, a fokhagymát, és pépesítsd. Öntsd hozzá az olívaolajat, azzal is keverd egy kicsit. Amikor már jó krémes, fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal. Keverd össze a kifőzött, lecsepegtetett tésztával.
A maradék pestót töltsd át üvegbe, és tárold a hűtőben. Próbáld ki az illatos, zamatos bazsalikomos pestót is!
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció