Görög csirkés nyárs, avagy souvlaki: fokhagymás, oregánós pácban érlelve a legjobb
Csempéssz hamisítatlan mediterrán hangulatot konyhádba ebédre vagy vacsorára, a görög csirkenyárs ízét sokáig a szádban érzed majd.

- 8 kortalan ruhadarab, ami nem hiányozhat a tavaszi ruhatárból: egyszerűek, mégis felpezsdítik a megjelenést »
- Egyedi tervezésű ruhák narancshéjból és banánrostból: itt nézheted meg az ingyenes divatkiállítást »
- A 32 éves Emma Roberts elsütötte a tavasz legnőiesebb divatirányzatát: ilyen bájos és vidám tud lenni egy színes, virágos ruha »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Melyik magyar város látnivalója Gázi Kászim pasa dzsámija? 8 kérdés az ország neves helyeiről
- 3 európai ország, ahova kevés magyar utazik, pedig érdemes lenne: igazi gyöngyszemek
- Jelentős szigorítás várhat az autósokra: sokan elveszíthetik miatta a jogosítványukat
- Fontos változás jön a magyarországi utakon: komoly büntetést kaphat, aki nem tud róla
Amilyen könnyű elkészíteni a görög csirkenyársat, a souvlakit, olyan finom. A pác sokat dob a semleges csirkemellen, és finom szaftossá teszi. Tzatzikivel vagy görög salátával, pitával tálalva hamisítatlan görög ebéd lehet. Kültéri, beltéri grillezéskor is számításba veheted, végső esetben pedig a sütőben is megsütheted.
Fokhagymás, oregánós souvlaki
Hozzávalók
- 60 dkg csirkemell
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál oregánó
- 1 teáskanál citromlé
- 1 mokkáskanál rozmaring
- olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés:
A páchoz az olívaolajat öntsd egy tálba, add hozzá a zúzott fokhagymát, az oregánót, a rozmaringot, a sót, a borsot és a citromlevet, majd jól keverd össze.
A csirkemellet vágd kisebb darabokra, és forgasd meg a pácban. Fontos, hogy mindenhol befedje. Takard le, és tedd a hűtőbe legalább két órára, még jobb, ha egy éjszakán át pihenteted a fűszeres keverékben.
Áztass 10-12 fanyársat hideg vízben 30 percig. Szúrj mindegyikre csirkedarabokat, és rakd forró grillre. Süsd a hús minden oldalát öt-öt perc alatt szép pirosra. Sütőbe is rakhatod, akkor 25-30 perc sütési idővel számolj.
A tzatziki a nyár kedvenc uborkasalátája, ami tökéletesen illik a souvlakihoz is.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept