Görög csirkés nyárs, avagy souvlaki: fokhagymás, oregánós pácban érlelve a legjobb

Csempéssz hamisítatlan mediterrán hangulatot konyhádba ebédre vagy vacsorára, a görög csirkenyárs ízét sokáig a szádban érzed majd.

fokhagymas-oreganos-souvlaki
beauty and style
Top olvasott cikkek

Amilyen könnyű elkészíteni a görög csirkenyársat, a souvlakit, olyan finom. A pác sokat dob a semleges csirkemellen, és finom szaftossá teszi. Tzatzikivel vagy görög salátával, pitával tálalva hamisítatlan görög ebéd lehet. Kültéri, beltéri grillezéskor is számításba veheted, végső esetben pedig a sütőben is megsütheted. 

Fokhagymás, oregánós souvlaki

Hozzávalók

  • 60 dkg csirkemell
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 mokkáskanál rozmaring
  • olívaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A páchoz az olívaolajat öntsd egy tálba, add hozzá a zúzott fokhagymát, az oregánót, a rozmaringot, a sót, a borsot és a citromlevet, majd jól keverd össze. 
A csirkemellet vágd kisebb darabokra, és forgasd meg a pácban. Fontos, hogy mindenhol befedje. Takard le, és tedd a hűtőbe legalább két órára, még jobb, ha egy éjszakán át pihenteted a fűszeres keverékben. 
 

Áztass 10-12 fanyársat hideg vízben 30 percig. Szúrj mindegyikre csirkedarabokat, és rakd forró grillre. Süsd a hús minden oldalát öt-öt perc alatt szép pirosra. Sütőbe is rakhatod, akkor 25-30 perc sütési idővel számolj. 
A tzatziki a nyár kedvenc uborkasalátája, ami tökéletesen illik a souvlakihoz is. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük