Görög csirkés nyárs, avagy souvlaki: fokhagymás, oregánós pácban érlelve a legjobb
Csempéssz hamisítatlan mediterrán hangulatot konyhádba ebédre vagy vacsorára, a görög csirkenyárs ízét sokáig a szádban érzed majd.

fokhagymas-oreganos-souvlaki
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Amilyen könnyű elkészíteni a görög csirkenyársat, a souvlakit, olyan finom. A pác sokat dob a semleges csirkemellen, és finom szaftossá teszi. Tzatzikivel vagy görög salátával, pitával tálalva hamisítatlan görög ebéd lehet. Kültéri, beltéri grillezéskor is számításba veheted, végső esetben pedig a sütőben is megsütheted. 

Fokhagymás, oregánós souvlaki

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 mokkáskanál rozmaring
  • olívaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A páchoz az olívaolajat öntsd egy tálba, add hozzá a zúzott fokhagymát, az oregánót, a rozmaringot, a sót, a borsot és a citromlevet, majd jól keverd össze. 
A csirkemellet vágd kisebb darabokra, és forgasd meg a pácban. Fontos, hogy mindenhol befedje. Takard le, és tedd a hűtőbe legalább két órára, még jobb, ha egy éjszakán át pihenteted a fűszeres keverékben. 
 

Áztass 10-12 fanyársat hideg vízben 30 percig. Szúrj mindegyikre csirkedarabokat, és rakd forró grillre. Süsd a hús minden oldalát öt-öt perc alatt szép pirosra. Sütőbe is rakhatod, akkor 25-30 perc sütési idővel számolj. 
A tzatziki a nyár kedvenc uborkasalátája, ami tökéletesen illik a souvlakihoz is. 

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük