Omlós fokhagymás, mustáros sertéssült - Fenséges főfogás hétvégére
Pompás lakomában lesz része annak, aki megkóstolja a fokhagymás-mustáros sertéssültet.
A fokhagymás-mustáros sertéssült kívülről jó ropogós, belül pedig puha. Karajból és combból is fantasztikus végeredményre számíthatsz. Ha a tepsibe fér krumpli vagy más zöldség, bátran pakolj a hús mellé, így a köretkészítést is a legegyszerűbben letudhatod. Ha marad ebédről, másnapra csomagolj magadnak két kenyérszelet közé, hiszen hidegen is kitűnő.
Fokhagymás, mustáros sertéssült
Hozzávalók 4 személyre
- 1.5 kg sertéskaraj vagy sertéscomb
- 1 dl olívaolaj
- 2 evőkanál mustár
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál méz
- 1 ág rozmaring
- só
- bors
Elkészítés:
A húst mosd meg, és papírtörlővel kicsit törölgesd meg. Az olívaolajat öntsd egy tálba, keverd hozzá a sót, a borsot, a zúzott fokhagymát, a rozmaringot és a mustárt, add hozzá a mézet, majd dörzsöld be vele jó alaposan a sertést. Lefedve pácold a hűtőben legalább egy órán át, de a legjobb, ha egy egész éjszakán át pihenteted a fűszerekben.
Rakd a húst egy zsírral kikent tepsibe, és fóliázd le. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd bő egy, másfél órán át. Ha puha, tehát könnyen beleszalad egy hegyes kés, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg 200 fokon. A kész húst vedd ki a sütőből, és pihentesd kicsit, mert melegen nem tudod szépen szeletelni.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció