Omlós fokhagymás, mustáros sertéssült - Fenséges főfogás hétvégére
Pompás lakomában lesz része annak, aki megkóstolja a fokhagymás-mustáros sertéssültet.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
A fokhagymás-mustáros sertéssült kívülről jó ropogós, belül pedig puha. Karajból és combból is fantasztikus végeredményre számíthatsz. Ha a tepsibe fér krumpli vagy más zöldség, bátran pakolj a hús mellé, így a köretkészítést is a legegyszerűbben letudhatod. Ha marad ebédről, másnapra csomagolj magadnak két kenyérszelet közé, hiszen hidegen is kitűnő.
Fokhagymás, mustáros sertéssült
Hozzávalók 4 személyre:
- 1.5 kg sertéskaraj vagy sertéscomb
- 1 dl olívaolaj
- 2 evőkanál mustár
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál méz
- 1 ág rozmaring
- só
- bors
Elkészítés:
A húst mosd meg, és papírtörlővel kicsit törölgesd meg. Az olívaolajat öntsd egy tálba, keverd hozzá a sót, a borsot, a zúzott fokhagymát, a rozmaringot és a mustárt, add hozzá a mézet, majd dörzsöld be vele jó alaposan a sertést. Lefedve pácold a hűtőben legalább egy órán át, de a legjobb, ha egy egész éjszakán át pihenteted a fűszerekben.
Rakd a húst egy zsírral kikent tepsibe, és fóliázd le. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd bő egy, másfél órán át. Ha puha, tehát könnyen beleszalad egy hegyes kés, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg 200 fokon. A kész húst vedd ki a sütőből, és pihentesd kicsit, mert melegen nem tudod szépen szeletelni.


Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept