Omlós fokhagymás, mustáros sertéssült - Fenséges főfogás hétvégére

Pompás lakomában lesz része annak, aki megkóstolja a fokhagymás-mustáros sertéssültet.

Omlós fokhagymás, mustáros sertéssült - Fenséges főfogás hétvégére
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A fokhagymás-mustáros sertéssült kívülről jó ropogós, belül pedig puha. Karajból és combból is fantasztikus végeredményre számíthatsz. Ha a tepsibe fér krumpli vagy más zöldség, bátran pakolj a hús mellé, így a köretkészítést is a legegyszerűbben letudhatod. Ha marad ebédről, másnapra csomagolj magadnak két kenyérszelet közé, hiszen hidegen is kitűnő.

Fokhagymás, mustáros sertéssült

Hozzávalók 4 személyre

  • 1.5 kg sertéskaraj vagy sertéscomb
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 evőkanál mustár
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál méz
  • 1 ág rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A húst mosd meg, és papírtörlővel kicsit törölgesd meg. Az olívaolajat öntsd egy tálba, keverd hozzá a sót, a borsot, a zúzott fokhagymát, a rozmaringot és a mustárt, add hozzá a mézet, majd dörzsöld be vele jó alaposan a sertést. Lefedve pácold a hűtőben legalább egy órán át, de a legjobb, ha egy egész éjszakán át pihenteted a fűszerekben.
 

Rakd a húst egy zsírral kikent tepsibe, és fóliázd le. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd bő egy, másfél órán át. Ha puha, tehát könnyen beleszalad egy hegyes kés, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg 200 fokon. A kész húst vedd ki a sütőből, és pihentesd kicsit, mert melegen nem tudod szépen szeletelni.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük