Gyors, fokhagymás krumplileves: sült burgonyából még finomabb
A sűrű krumplikrémlevest turbózd fel fokhagymával, sajttal, szinte főfogással ér fel.

fokhagymas-krumplikremleves
Ez is érdekelhet

Távolból csukni-nyitni? Hasznos és kényelmes választás az okos tetőablak (x)

A magyar irodalom gyöngyszeme (x)

Teszteld le bőröd állapotát! (x)

Figyelem: neked sem egyenesek a lábujjaid? (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

beauty and style

Nyugtatja és ápolja a bőrt, káros anyagok nélkül: házi arckrém levendulával és aloe verával »

Ez a nadrágfazon az idei év nagy trendje: szuperkényelmes, mégis nőies – Árakkal és lelőhelyekkel »

Így lesz a vasalt haj mindig egészséges és gyönyörű: egyszerű aranyszabályok a ragyogó tincsekért »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez a krumplikrémleves nem a hozzávalóktól lesz különleges, hanem az elkészítés módjától. A krumplit előbb jól megfűszerezve meg kell sütni, majd utána összefőzni a többi hozzávalóval. Rakj bele fokhagymát is jócskán, ezzel a szervezetedet is erősíted egy kicsit. Sajttal, sült baconnel még laktatóbb. 

Fokhagymás krumplileves

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 3 bögre húsleves
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg sajt
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 ág rozmaring
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A krumplikat pucold meg, mosd meg, vágd két részre, és rakd sütőpapírral bélelt tepsibe. Szórd meg sóval, borssal, locsold meg két evőkanál olívaolajjal, rakj mellé négy fokhagymagerezdet, rozmaringot, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 35-40 percig, vagy amíg a krumpli megpuhul és megpirul.
 

Egy lábosban hevíts kevés olajat, süsd meg rajta a vöröshagymát, és tedd hozzá a maradék fokhagymát. Rakd hozzá a krumplit, és öntsd fel a húslevessel, a tejszínnel, majd forrald össze. Ha szükséges, dobj még hozzá sót, és szórd hozzá a szerecsendiót. Pépesítsd botmixerrel, és szórd hozzá a reszelt sajtot. 
Édesburgonyából is nagyon ízletes krémlevest dobhatsz össze, fűszerekkel még különlegesebbé teheted.

Ezt is szeretjük