Gyors, fokhagymás krumplileves: sült burgonyából még finomabb
A sűrű krumplikrémlevest turbózd fel fokhagymával, sajttal, szinte főfogással ér fel.

fokhagymas-krumplikremleves
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ez a krumplikrémleves nem a hozzávalóktól lesz különleges, hanem az elkészítés módjától. A krumplit előbb jól megfűszerezve meg kell sütni, majd utána összefőzni a többi hozzávalóval. Rakj bele fokhagymát is jócskán, ezzel a szervezetedet is erősíted egy kicsit. Sajttal, sült baconnel még laktatóbb. 

Fokhagymás krumplileves

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 3 bögre húsleves
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg sajt
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 ág rozmaring
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A krumplikat pucold meg, mosd meg, vágd két részre, és rakd sütőpapírral bélelt tepsibe. Szórd meg sóval, borssal, locsold meg két evőkanál olívaolajjal, rakj mellé négy fokhagymagerezdet, rozmaringot, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 35-40 percig, vagy amíg a krumpli megpuhul és megpirul.
 

Egy lábosban hevíts kevés olajat, süsd meg rajta a vöröshagymát, és tedd hozzá a maradék fokhagymát. Rakd hozzá a krumplit, és öntsd fel a húslevessel, a tejszínnel, majd forrald össze. Ha szükséges, dobj még hozzá sót, és szórd hozzá a szerecsendiót. Pépesítsd botmixerrel, és szórd hozzá a reszelt sajtot. 
Édesburgonyából is nagyon ízletes krémlevest dobhatsz össze, fűszerekkel még különlegesebbé teheted.

Ezt is szeretjük