Fokhagymás-kakukkfüves csirke egészben sütve: fejedelmi fogás kevés munkával
A csirkét érdemes vajjal bekenni, akkor lesz ropogós a bőre. Csak tíz perc munka van vele, a többit bízd a sütőre.
Az egyik legegyszerűbb főétel az egészben sült csirke, amit ha körültekintően készítesz el, fantasztikus lesz. Az egyik legfontosabb, hogy arra ügyelj, ne száradjon ki a hús a sütőben. Locsolgasd többször, és 20 percenként érdemes forgatni.
Fokhagymás-kakukkfüves csirke
Hozzávalók
- 1 db csirke egész
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál vaj
- 6 ág kakukkfű
- 2 dl bor
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkét alaposan mosd meg, majd törölgesd szárazra. Ha szükséges, a maradék szőröket távolítsd el. Kívül-belül dörzsöld be jól sóval. A csirke üregébe rakj fokhagymagerezdet és három ág kakukkfüvet. Kend meg a csirkét borssal összekevert vajjal. Tedd a húst egy peremes tepsibe, a lábait pedig kösd össze.
Fedd le alufóliával, és 180 fokos sütőben süsd bő egy órát, majd vedd le a fóliát, és süsd szép pirosra. Közben locsolgasd a saját szaftjával. A sütőből kivéve, tálalás előtt hagyd legalább 10 percig pihenni, hogy szebben tudd szeletelni.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció