Fokhagymás-kakukkfüves csirke egészben sütve: fejedelmi fogás kevés munkával

A csirkét érdemes vajjal bekenni, akkor lesz ropogós a bőre. Csak tíz perc munka van vele, a többit bízd a sütőre.

Fokhagymas-kakukkfüves csirke
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az egyik legegyszerűbb főétel az egészben sült csirke, amit ha körültekintően készítesz el, fantasztikus lesz. Az egyik legfontosabb, hogy arra ügyelj, ne száradjon ki a hús a sütőben. Locsolgasd többször, és 20 percenként érdemes forgatni. 

Fokhagymás-kakukkfüves csirke

Hozzávalók

  • 1 db csirke egész
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 6 ág kakukkfű
  • 2 dl bor
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét alaposan mosd meg, majd törölgesd szárazra. Ha szükséges, a maradék szőröket távolítsd el. Kívül-belül dörzsöld be jól sóval. A csirke üregébe rakj fokhagymagerezdet és három ág kakukkfüvet. Kend meg a csirkét borssal összekevert vajjal. Tedd a húst egy peremes tepsibe, a lábait pedig kösd össze. 
Fedd le alufóliával, és 180 fokos sütőben süsd bő egy órát, majd vedd le a fóliát, és süsd szép pirosra. Közben locsolgasd a saját szaftjával. A sütőből kivéve, tálalás előtt hagyd legalább 10 percig pihenni, hogy szebben tudd szeletelni. 

Ezt is szeretjük