Fokhagymás-kakukkfüves csirke egészben sütve: fejedelmi fogás kevés munkával
A csirkét érdemes vajjal bekenni, akkor lesz ropogós a bőre. Csak tíz perc munka van vele, a többit bízd a sütőre.

kakukkfuves-csirke-egeszben
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egyik legegyszerűbb főétel az egészben sült csirke, amit ha körültekintően készítesz el, fantasztikus lesz. Az egyik legfontosabb, hogy arra ügyelj, ne száradjon ki a hús a sütőben. Locsolgasd többször, és 20 percenként érdemes forgatni. 

Fokhagymás-kakukkfüves csirke

Hozzávalók:

  • 1 db egész csirke
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 6 ág kakukkfű
  • 2 dl bor
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét alaposan mosd meg, majd törölgesd szárazra. Ha szükséges, a maradék szőröket távolítsd el. Kívül-belül dörzsöld be jól sóval. A csirke üregébe rakj fokhagymagerezdet és három ág kakukkfüvet. Kend meg a csirkét borssal összekevert vajjal. Tedd a húst egy peremes tepsibe, a lábait pedig kösd össze. 
Fedd le alufóliával, és 180 fokos sütőben süsd bő egy órát, majd vedd le a fóliát, és süsd szép pirosra. Közben locsolgasd a saját szaftjával. A sütőből kivéve, tálalás előtt hagyd legalább 10 percig pihenni, hogy szebben tudd szeletelni. 

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük