Fokhagymás, joghurtos csirkemell ropogós bundában: tepsiben, olajban is megsütheted
Csak egy kis változtatás, mégis igazán különleges lesz a végeredmény. A rántott húst a joghurtos pác még omlósabbá teszi.
Ez az újítás neked is tetszeni fog! A rántott hús a joghurtos pácnak köszönhetően kevésbé lesz száraz. A fokhagyma pedig csodás ízt ad a csirkemellnek. Ha sütőben sütöd, nem szívja meg magát olajjal. A bundát feldobhatod reszelt parmezánnal vagy zöldfűszerekkel.
Fokhagymás, joghurtos, rántott csirkemell
Hozzávalók
- 70 dkg csirkemell
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 12 dkg liszt
- 2 dl joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db tojás
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkemellet szeleteld fel, mosd meg, itasd le róla papírtörlővel a nedvességet, majd sózd be. A fokhagymát törd át, keverd össze a joghurttal, szórj hozzá borsot, és öntsd rá a húsra. Tedd a hűtőbe egy-két órára, de még jobb, ha egy egész napig pihenteted.
A csirkemellet panírozd be, azaz forgasd előbb a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába. Megsütheted aranybarnára bő, forró olajban. Ha sütőben készítenéd, rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, spricceld meg kevés olajjal, és forró sütőben, 180 fokon süsd meg 25-30 perc alatt. Közben forgasd át a hússzeleteket.
Panírozni igazán változatosan is lehet, a bundát feldobhatod zöldfűszerekkel, magvakkal is.
Kép: Getty Images.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció