Csirkemell fokhagymás, joghurtos pácban: így igazán szaftos lesz
A csirkemellből is szaftos, omlós ételt varázsolhatsz, ha kisütés előtt fokhagymás-joghurtos pácban pihenteted.

fokhagymas-joghurtos csirkemell
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A csirkemell nem kell, hogy száraz legyen: fokhagymás-joghurtos pácban érlelve lejutnak az ízek a rostokig, és fel is lazítják azokat, így a hús igazán finom, omlós lesz. Bónuszként kalóriát is alig tartalmaz, így egy könnyű salátával tálalva bármilyen diétába belefér.

Fokhagymás-joghurtos csirkemell

Hozzávalók

  • 1 közepes csirkemellfilé
  • 15 dkg natúr joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj + egy kevés a sütéshez
  • 1 kávéskanál bazsalikom
  • 1 kávéskanál oregánó
  • bors

Elkészítés:

A csirkemellet szeleteld fel, és sózd be. A joghurtot keverd össze a zúzott fokhagymával, az olívaolajjal, a bazsalikommal, az oregánóval és a borssal. Fektesd a hússzeleteket ebbe a pácba úgy, hogy teljesen ellepje őket. Pihentesd a hűtőben legalább egy órát, de akár egy egész éjszakát is. A pácolási idő leteltével egy tapadásmentes serpenyőt forrósíts fel, önts bele nagyon kevés olajat, a húsokat vedd ki a pácból, és oldalanként három-négy perc alatt süsd ropogósra őket. Sütőben is készítheted, ebben az esetben 180 fokon alufóliával letakarva nagyjából fél óra alatt sülnek át.

Ezt is szeretjük