Csirkemell fokhagymás, joghurtos pácban: így igazán szaftos lesz
A csirkemellből is szaftos, omlós ételt varázsolhatsz, ha kisütés előtt fokhagymás-joghurtos pácban pihenteted.
A csirkemell nem kell, hogy száraz legyen: fokhagymás-joghurtos pácban érlelve lejutnak az ízek a rostokig, és fel is lazítják azokat, így a hús igazán finom, omlós lesz. Bónuszként kalóriát is alig tartalmaz, így egy könnyű salátával tálalva bármilyen diétába belefér.
Fokhagymás-joghurtos csirkemell
Hozzávalók
- 1 közepes csirkemellfilé
- 15 dkg natúr joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj + egy kevés a sütéshez
- 1 kávéskanál bazsalikom
- 1 kávéskanál oregánó
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkemellet szeleteld fel, és sózd be. A joghurtot keverd össze a zúzott fokhagymával, az olívaolajjal, a bazsalikommal, az oregánóval és a borssal. Fektesd a hússzeleteket ebbe a pácba úgy, hogy teljesen ellepje őket. Pihentesd a hűtőben legalább egy órát, de akár egy egész éjszakát is. A pácolási idő leteltével egy tapadásmentes serpenyőt forrósíts fel, önts bele nagyon kevés olajat, a húsokat vedd ki a pácból, és oldalanként három-négy perc alatt süsd ropogósra őket. Sütőben is készítheted, ebben az esetben 180 fokon alufóliával letakarva nagyjából fél óra alatt sülnek át.
Nagyon jól megy hozzá a lédús görög saláta.
- csirkemell
- natúr joghurt
- húsételek
- csirkemell joghurtos pácban
- fokhagymás-joghurtos csirkemell
- Recept
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept