Isteni fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: ezt büntetlenül eheted
Önmagában vagy húsok kísérőjeként is érdemes számításba venni a céklatzatzikit, ami biztosan egy kis színt visz a napodba.

ceklatzatziki
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár az eredeti tzatziki uborkából készül, érdemes kipróbálni az ízletes salátát más-más zöldségből is. Ilyenkor a cékla ideális alapanyag, hisz könnyű beszerezni, olcsó és nagyon egészséges. A zöldségről nem hiányozhat a krémes, fűszeres joghurt. Kínálhatsz hozzá pitát, pirítóst, de sültek kísérője is lehet.

Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki

Hozzávalók:

  • 2 db közepes cékla
  • 2 dl görög joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál citromlé
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A céklát mosd meg, vágd ketté, rakd sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokon süsd meg 50-60 perc alatt. Ellenőrizd 20 percenként a zöldségeket, ha szükséges, locsold meg kevés vízzel. A puha céklákat hűtsd ki, majd nagyobb lyukú reszelőn reszeld le. 

Egy tálban keverd össze a joghurtot a préselt fokhagymával, a citromlével, ízlés szerinti sóval és borssal, majd forgasd hozzá a céklát. Érdemes pár órán át a hűtőben tartani, hogy az ízek összeérjenek. 
A cékla rengeteg módon elkészíthető: sütve egyszerűen csúcs!

Ezt is szeretjük