Isteni fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: ezt büntetlenül eheted
Önmagában vagy húsok kísérőjeként is érdemes számításba venni a céklatzatzikit, ami biztosan egy kis színt visz a napodba.

Bár az eredeti tzatziki uborkából készül, érdemes kipróbálni az ízletes salátát más-más zöldségből is. Ilyenkor a cékla ideális alapanyag, hisz könnyű beszerezni, olcsó és nagyon egészséges. A zöldségről nem hiányozhat a krémes, fűszeres joghurt. Kínálhatsz hozzá pitát, pirítóst, de sültek kísérője is lehet.
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki
Hozzávalók
- 2 db cékla közepes
- 2 dl görög joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál citromlé
- só
- bors
Elkészítés:
A céklát mosd meg, vágd ketté, rakd sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokon süsd meg 50-60 perc alatt. Ellenőrizd 20 percenként a zöldségeket, ha szükséges, locsold meg kevés vízzel. A puha céklákat hűtsd ki, majd nagyobb lyukú reszelőn reszeld le.
Egy tálban keverd össze a joghurtot a préselt fokhagymával, a citromlével, ízlés szerinti sóval és borssal, majd forgasd hozzá a céklát. Érdemes pár órán át a hűtőben tartani, hogy az ízek összeérjenek.
A cékla rengeteg módon elkészíthető: sütve egyszerűen csúcs!