Fokhagymás, gyömbéres csirke szezámmaggal: hamisítatlan ázsiai fogás

Az ázsiai hangulatot idéző fokhagymás, gyömbéres, szezámmagos csirke alig fél óra munkával az asztalra kerülhet.

Fokhagymás-gyömbéres csirke szezámmaggal
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha szereted a kicsit egzotikusabb ízeket, biztos, hogy ez a gyömbéres, szezámmagolajjal és szójaszósszal készült csirke is hamar a szívedbe lopja magát. Az elkészítése szinte gyerekjáték, és üdítő változatosságot csempészhetsz vele a konyhádba.

Fokhagymás-gyömbéres csirke szezámmaggal

Hozzávalók

  • 2 db filézett csirkemell
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 cm friss gyömbér
  • 2 evőkanál szezámolaj
  • 1 dl szójaszósz
  • 1 evőkanál szezámmag
  • 1 evőkanál méz
  • bors
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemelleket vágd nagyobb szeletekre. Sózd, borsozd, locsold meg olívaolajjal, és pihentesd a hűtőben egy órát. Közben a szezámolajat keverd el a szójaszósszal, a mézzel, add hozzá a megtisztított, lereszelt gyömbért és az átnyomott fokhagymagerezdeket.

Ha a pác már kellőképpen átjárta a húsdarabokat, vedd ki a hűtőből, és kevés olaj hozzáadásával serpenyőben süsd meg mindkét oldalukat. Ha már puhák, öntsd a tetejükre a szójaszószos keveréket, szórd meg szezámmaggal, és együtt süsd még néhány percig.
A gyömbér bármilyen ázsiai jellegű ételt feldob. A vöröslencséből készült indiai főzelék, a dahl is elképzelhetetlen nélküle.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük