Fokhagymás, gyömbéres csirke szezámmaggal: hamisítatlan ázsiai fogás
Az ázsiai hangulatot idéző fokhagymás, gyömbéres, szezámmagos csirke alig fél óra munkával az asztalra kerülhet.
Ha szereted a kicsit egzotikusabb ízeket, biztos, hogy ez a gyömbéres, szezámmagolajjal és szójaszósszal készült csirke is hamar a szívedbe lopja magát. Az elkészítése szinte gyerekjáték, és üdítő változatosságot csempészhetsz vele a konyhádba.
Fokhagymás-gyömbéres csirke szezámmaggal
Hozzávalók
- 2 db filézett csirkemell
- 3 evőkanál olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 cm friss gyömbér
- 2 evőkanál szezámolaj
- 1 dl szójaszósz
- 1 evőkanál szezámmag
- 1 evőkanál méz
- só
- bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkemelleket vágd nagyobb szeletekre. Sózd, borsozd, locsold meg olívaolajjal, és pihentesd a hűtőben egy órát. Közben a szezámolajat keverd el a szójaszósszal, a mézzel, add hozzá a megtisztított, lereszelt gyömbért és az átnyomott fokhagymagerezdeket.
Ha a pác már kellőképpen átjárta a húsdarabokat, vedd ki a hűtőből, és kevés olaj hozzáadásával serpenyőben süsd meg mindkét oldalukat. Ha már puhák, öntsd a tetejükre a szójaszószos keveréket, szórd meg szezámmaggal, és együtt süsd még néhány percig.
A gyömbér bármilyen ázsiai jellegű ételt feldob. A vöröslencséből készült indiai főzelék, a dahl is elképzelhetetlen nélküle.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció