
Fokhagymás, gyömbéres csirke szezámmaggal: hamisítatlan ázsiai fogás
Az ázsiai hangulatot idéző fokhagymás, gyömbéres, szezámmagos csirke alig fél óra munkával az asztalra kerülhet.


Ha szereted a kicsit egzotikusabb ízeket, biztos, hogy ez a gyömbéres, szezámmagolajjal és szójaszósszal készült csirke is hamar a szívedbe lopja magát. Az elkészítése szinte gyerekjáték, és üdítő változatosságot csempészhetsz vele a konyhádba.
Fokhagymás-gyömbéres csirke szezámmaggal
Hozzávalók
- 2 db filézett csirkemell
- 3 evőkanál olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 cm friss gyömbér
- 2 evőkanál szezámolaj
- 1 dl szójaszósz
- 1 evőkanál szezámmag
- 1 evőkanál méz
- só
- bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkemelleket vágd nagyobb szeletekre. Sózd, borsozd, locsold meg olívaolajjal, és pihentesd a hűtőben egy órát. Közben a szezámolajat keverd el a szójaszósszal, a mézzel, add hozzá a megtisztított, lereszelt gyömbért és az átnyomott fokhagymagerezdeket.
Ha a pác már kellőképpen átjárta a húsdarabokat, vedd ki a hűtőből, és kevés olaj hozzáadásával serpenyőben süsd meg mindkét oldalukat. Ha már puhák, öntsd a tetejükre a szójaszószos keveréket, szórd meg szezámmaggal, és együtt süsd még néhány percig.
A gyömbér bármilyen ázsiai jellegű ételt feldob. A vöröslencséből készült indiai főzelék, a dahl is elképzelhetetlen nélküle.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept