Fokhagymás pácban érlelt, grillen sült csirkeszárny: megnyalod utána mind a 10 ujjadat
Hagyd, hogy grillezés előtt a csirkeszárnyak magukba szívják néhány órán át a fokhagymás pác csodálatos ízeit, illatait!
Kezdődik a grillszezon, és már idény elején gyűjts be minél több izgalmas receptet! Ennek feltétlenül ott a helye a gyűjteményedben. A csirkeszárnyak grillezve isteniek, főleg, ha pácban pihenteted a húst. Ha jól készíted, egyszerre omlós és ropogós lesz. Dobhatsz a szárny mellé zöldségeket, de salátát is kínálhatsz hozzá.
Fokhagymás, grillezett csirkeszárny
Hozzávalók
- 1 kg csirkeszárny
- 0.5 dl olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál zöldfűszer
- 0.5 db citrom
- 1 teáskanál méz
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkeszárnyak végeit éles késsel távolítsd el, ha szeretnéd, a forgónál kettévághatod. Öblítsd le, és itasd le róla a nedvességet. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával, mézzel, ízlés szerinti zöldfűszerekkel, a citrom levével és reszelt héjával. Kend meg vele a csirkeszárnyakat. Fedd le, és pácold a hűtőben legalább egy-két órán keresztül.
Sütés előtt a grillt melegítsd fel, amikor már elég forró, rakd rá a csirkeszárnyakat. Süsd szép pirosra 25 perc alatt, közben többször forgasd meg a szárnyakat.
Ha szereted a pikáns ételeket, ezeket a BBQ csirkeszárnyakat is próbáld ki: egyszerre csípősek és édesek.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció