Krémes, fokhagymás gnocchi sok sajttal
Ha gnocchit kívánsz, készítsd el saját kezűleg. Kínáld ínycsiklandó fokhagymás-tejszínes mártással.
Az olaszok nagy kedvence a gnocchi, melyet mindenhol más szósszal készítenek. Ha a nagyi nudliját imádtad, ezt a tésztát is szívesen fogyasztod majd. Az elkészítése sem bonyolultabb. A fokhagymás gnocchihoz feltétlenül kínálj sajtot!
Fokhagymás gnocchi
Hozzávalók 4 személyre
- 75 dkg krumpli
- 10 dkg liszt
- 3 tojássárgája
- 2 dkg vaj
- só
Szószhoz
- 10 dkg mozzarella sajt
- 2,5 dl tejszín
- 2 dkg parmezán
- 2 gerezd fokhagyma
- bors
Elkészítés:
A krumplit főzd meg annyi vízben, amennyi ellepi. Még melegen egy krumplinyomón nyomd át. Sózd és borsozd meg ízlés szerint, majd fokozatosan keverd hozzá a lisztet. Ne lepődj meg, ha a tészta először nagyon ragadós lesz, ahogy az utolsó adag liszttel is eldolgozod, szépen elválik az edény falától. Ekkor tedd lisztezett felületre, és még egyszer alaposan gyúrd át. Oszd kisebb gombócokra, ezeket sodord ujjnyi vastagságúra, és vágd fel kétcentis darabokra. Lobogó, sós vízben főzd ki a tésztát hét-tíz perc alatt, majd szűrd le, és forgasd át vajon. Egyszerre ne tedd az összes gnocchit a vízbe, csak annyit, amennyi kényelmesen elfér a lábosban.
A szószhoz öntsd egy serpenyőbe a tejszínt, majd szórd bele a zúzott fokhagymát, kevés borsot, és melegítsd fel. A mozzarellát vágd kis darabokra, és tedd a tejszínes öntetbe. Hagyd, hogy megolvadjon, majd öntsd a kész szószt a még meleg gnocchira, végül reszeld rá a parmezánt.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept