Fokhagymás csirkemell tejfölös bundában sütve: így dobd fel a rántott húst

Nem fogsz csalódni, ha a hagyományos rántott hús helyett a nagyon puha, tejfölös bundájú csirkemellet készíted el ebédre.

csirkemell-tejfolos-bundaban
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A semleges, szárazabb csirkemellhez jól illik a fokhagymás, tejfölös bunda. A húsnak csodás ízt ad, és nem fog kiszáradni. Mivel egyszerű és gyors, így hétköznap-hétvégén is bevethető. Szószokkal tálalva még finomabb lesz a végeredmény.

Fokhagymás csirkemell tejfölös bundában

Hozzávalók

  • 60 dkg csirkemell
  • 25 dkg tejföl
  • 8 dkg liszt
  • 4 dkg liszt a forgatáshoz
  • 2 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágd vékony szeletekre, ha szükséges, klopfold ki, majd sózd be. A fokhagymát pucold meg, zúzd össze, és kend be vele a hússzeleteket. A tojásokat üsd egy tálba, villával verd fel, szórd hozzá a lisztet, és keverd simára. Dolgozd hozzá a tejfölt, és dobj hozzá kevés sót.
A csirkét forgasd meg először kevés lisztben, mártsd a húst a tojásos keverékbe. Rakd bő, forró olajba, és süsd aranybarnára a szeletek mindkét oldalát. Szedd papírtörlőre, majd csepegtesd le a húsról az olajat.

A rántott csirkemellet akár zöldséggel is feldobhatod, a brokkoli tökéletes töltelék lehet. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük